Opt unităţi de alimentaţie publică din Eforie au fost închise de reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa care au găsit mai multe nereguli. De asemenea, pe plaja din Eforie comisarii au constatat că operatorii ocupă cu şezlonguri o suprafaţă mai mare de 70 la sută, aşa cum prevede legea. Comisarii propun introducerea cazierului contravenţional pentru a putea depista operatorii cu abateri repetate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Horia Constantinescu, a anunţat, marţi, că au fost făcute controale în Eforie Nord şi Eforie Sud, fiind vizate în principal zonele de faleză.

“Acţiunea a vizat în principal zonele de faleză cu impact major asupra consumatorilor, atât plajă cât şi alimentaţia publică. Marea majoritate a plajelor ocupă peste cei 70% prevăzuţi de lege cu şezlonguri, iar multe dintre locaţiile de alimentaţie publică au fost oprite ca prestare de servicii pentru deficienţe, credem noi majore, ce pun în pericol pe lângă sănătatea, viaţa şi interesele economice ale consumatorului, turismul în general”, a afirmat Horia Constantinescu.

Opt unităţi de alimentaţie publică au fost închise temporar până la remedierea deficienţelor. Operatorii de plaje au remediat problemele chiar în timpul acţiunii de control.

Horia Constantinescu a mai afirmat că a propus conducerii Autorităţii Naţionale a Protecţiei Consumatorului introducerea cazierului contravenţional.

“Comisariatul Constanţa a propus Autorităţii Naţionale a Protecţiei Consumatorului, introducerea cazierului contravenţional, aşa am numit noi constatarea de abateri repetate la acelaşi operator economic. În felul acesta, dacă vedem că în Registrul Unic de control am înregistrat în trecut, au fost luate măsuri atât de consiliere sau de sancţionare, putem considera că vorbim de îndărătnicia acestuia şi de faptul că nu îşi doreşte să respecte nici autoritatea de control, nici consumatorul în general”, a explicat şeful CJPC Constanţa.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.