Opt cadre medicale de la Spitalul orăşenesc Făget din judeţul Timiş au fost depistate pozitiv cu SARS COV - 2, în timp ce la Poliţia de Frontieră Timişoara au fost depistate patru cazuri. Toate aceste persoane se află internate în unităţi sanitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conducerea Spitalului orăşenesc Făget a decis testarea celor aproximativ 100 de angajaţi, după ce în acest oraş au fost depistate mai multe cazuri de infectări cu noul coronavirus. Rezultatele testelor au fost pozitive în cazul a opt cadre medicale, asistente, infirmiere şi îngrijitoare.
 
„Fiind destul de mulţi, directorul a luat o decizie înţeleaptă, spun eu, şi a hotărât să testeze tot personalul. A făcut teste şi au venit rezultatele şi au apărut astfel 8 cazuri de asistente, infirmeiere şi îngrijitoare. Toate sunt asimptomatice. Sunt într-o unitate spitalicească de tip Covid şi după 48 de ore, în funcţie de starea lor, un medic va decide dacă rămân internate sau vor merge în izolare la domiciliu. Eu zic că e un lucru bun făcut de domnul director pentru că astfel s-a eliminat minifocarul. Restul testelor sunt negative”, a declarat pentru News.ro, primarul oraşului Făget, Marcel Avram.
 
În ultimele săptămâni la Făget au apărut mai multe cazuri de infectare cu coronavirus. În prima fază au fost depistate 10 persoane, după care alte 15, care erau contacţi direcţi ai primilor infectaţi. În total, 25 de cazuri.
 
Şi la Poliţia de Frontieră Timişoara au fost depistate patru cazuri de COVID - 19.Este vorba de un angajat de la Serviciul Financiar din Timişoara, un agent de tură de la Poliţia de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, iar alte două cazuri au fost înregistrate la Punctul de Trecere Frontieră Naidăş, judeţul Caraş - Severin, subordonat Timişului.
 
Cei confirmaţi cu SARS COV 2 au fost internaţi, iar inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş testează personalul în toate locurile în care s-a semnalat infecţia. De asemenea, sediile urmează să fie dezinfectate.
 
Un număr de 66 de cazuri noi au fost raportate în Timiş în ultimele 24 de ore.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.