Operatorul de apă Hidro Prahova a sesizat autorităţile cu privire la faptul că în canalizarea din comuna Ceptura au fost deversate, printr-un racord ilegal, "deşeuri rezultate din fabricarea vinului, puternic mirositoare, de culoare roşie-mov", fapt ce a dus la poluarea reţelei de canalizare şi a staţiei de epurare din localitate. Reprezentanţii companiei susţin că deşeurile provin de la unul dintre producătorii de vin din zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unei informări postate, joi, pe pagina de Facebook a societăţii Hidro Prahova SA, cel mai mare operator de servici de apă şi canal din judeţul Prahova, societatea a anunţat Administraţia Naţională Apele Romane şi Garda Naţională de Mediu din Prahova cu privire la deversarea de "ape neconforme" în reţeaua de canalizare a comunei Ceptura. Conform oficialilor companiei, deversarea este "de natură a produce poluarea reţelei publice de canalizare şi a Staţiei de epurare din comuna Ceptura". 
 
FOTO: Facebook Hidro Prahova
FOTO: Facebook Hidro Prahova
 
"În data de 3 martie 2021, potrivit unei note de constatare întocmite de reprezentanţi ai societăţii Hidro Prahova SA şi Poliţia Locală din comuna Ceptura, pe canalul colector din zona amonte faţă de gura de evacuare a Staţiei de epurare Ceptura, au fost depistate deşeuri rezultate din fabricarea vinului, puternic mirositoare, de culoare roşie-mov. Acestea au fost deversate în reţeaua de canalizare prin intermediul unui racord ilegal, provocând grave deficienţe în funcţionarea Staţiei de epurare Ceptura. Sursa poluării a fost identificată ca fiind unul dintre producătorii de vinuri din zonă. Numele acestuia şi probele privind deversarea ilegală au fost comunicate autorităţilor, conform procedurilor în vigoare şi legislaţiei aplicabile. Faţă de această situaţie, societatea Hidro Prahova SA a solicitat instituţiilor competente ale statului să intervină pentru a opri acţiunea de poluare a canalului”, transmite Hidro Prahova în postarea de pe reţeaua de socializare. 
 
Reprezentanţii companiei precizează că au înştiinţat atât autorităţile locale, autorităţile cu competenţe în problematica de mediu, cât şi agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în comuna Ceptura cu privire la faptul că Staţia de epurare se află în revizie tehnică în perioada 25 februarie – 25 martie 2021. 
 
"Conform prevederilor contractuale, apele uzate evacuate de agenţii economici trebuie să respecte limitele maxim admise prin legislaţia în vigoare”, menţionează sursa citată.
 
SC Hidro Prahova SA este cel mai mare operator de apă şi servicii de canalizare din Prahova, cu activităţi şi în judeţul Dâmboviţa, firma fiind înfiinţată prin decizie a Consiliului Judeţean Prahova.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.