Activitatea Serviciului de Ambulanţă Corabia nu va fi afectată după ce 13 ambulanţieri sunt cercetaţi sub control judiciar şi le-a fost interzis să îşi exercite profesia timp de 60 de zile, deoarece acolo vor fi trimişi ambulanţieri din alte localităţi, a declarat pentru News.ro, conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Între timp, procurorii au extins cercetările pentru ucidere din culpă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, doctorul Radu Nucă, a declarat miercuri, pentru News.ro, că în urma informării primite din partea Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia prin care mai mulţi ambulanţieri de la Corabia nu îşi mai pot exercita profesia timp de 60 de zile, acolo vor fi trimişi ambulanţieri din alte localităţi astfel ca activitatea să nu aibă de suferit.  

“Am luat deja măsuri în acest sens. Am mobilizat conducătorii auto din Serviciul de Ambulanţă din staţia Caracal , din staţia Slatina, am transferat din compartimentul de transport conducători auto cu diplomă de ambulanţier pe urgenţă. Vom acorda ore suplimentare şi se suplineşte activitatea fără să fie perturbată la Corabia. Graficul întocmit pentru luna decembrie va fi respectat întocmai”, a afirmat directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt.

De asemenea, procurorii au anunţat că au extins cercetările şi pentru ucidere din culpă, investigând opt decese care ar fi putut surveni din cauza intervenţiei întârziate. Potrivit procurorilor, pentru a face economie de combustibil, şoferii se deplasau cu viteză mai mică decât prevede normativul. Astfel, reuşeau să obţină un surplus de motorină pe care şi-l înşuşeau. 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, pe data de 3 decembrie, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia a pus în mişcare acţiunea penală faţă de un număr de 15 inculpaţi, ambulanţieri în cadrul Serviciului de Ambulanţă Corabia pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals şi uz de fals.

De asemenea, la data de 4 decembrie, a fost luată măsura controlului judiciar faţă de 13 dintre aceştia, fiindu-le interzisă execitarea profesiei pe o perioadă de 60 de zile.

În luna august, au fost efectuate de către poliţiştii Serviciului de Investigarea a Criminalităţii Economice 17 percheziţii la domiciliile unor persoane şi sediul unei unităţi medicale din oraşul Corabia.

Percheziţiile au fost făcute într-un dosar penal în care mai multe persoane sunt bănuite că, în perioada 2015-2018, şi-ar fi însuşit, în mod repetat, combustibil din cota alocată lunar autospecialelor din dotare, prejudiciind astfel bugetul instituţiei publice. Prejudiciul urmează a fi stabilit în urma cercetărilor, au precizat anchetatorii.

Instituţia la care au avut loc percheziţii este staţia de Ambulanţă Corabia. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe bidoane cu motorină.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.