Pompierii din Olt au intervenit, vineri, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la şcoala din Branişte, manifestându-se la nivelul acoperişului. Zeci de copii şi angajaţi s-au evacuat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Pompierii au reuşit să stingă focul de la unitatea de învăţământ, care a fost distrusă în totalitate şi au precizat că incendiul a fost provocat de centrala termică, izolată necorespunzător.

“Şcoala şi anexele au fost afectate în proporţie de 90 la sută. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost efectul termic produs de centrala termică, neizolată corespunzător”, a precizat ISU Olt.

UPDATE: Pompierii continuă de aproximativ patru ore intervenţia la şcoala din Olt, care a fost afectată de incendiu în proporţie foarte mare. 

“Echipajele de intervenţie acţionează în continuare pentru îndepărtarea efectelor incendiului. Pe timpul intervenţiei, acoperişul şi tavanele cu structura de lemn s-au prăbuşit în interior, pe aproximativ 70-80 la sută din suprafaţă. Se acţionează şi pentru decopertarea acoperişului, în zonele în care nu este prăbuşit, pentru a îndepărta riscul de reizbucnire a incendiului. Clădirea este afectată în proporţie mare”, a mai transmis ISU Olt.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Echipaje de la Staţia Scorniceşti şi Detaşamentul Slatina acţionează în comuna Sârbii Măgura, sat Branişte, la un incendiu izbucnit la şcoala din localitate. Incendiul se manifestă la nivelul acoperişul, pe aproximativ 300 de metri pătraţi”, a transmis, vinery, ISU Olt.

Sursa citată a precizat că 34 de copii, patru cadre didactice şi două persoane care fac parte din categoria personalului auxiliar s-au evacuat în momentul observării incendiului.

La faţa locului acţionează trei autospeciale cu apă şi spumă, o autoscară, o autospecială de primă intervenţie şi un echipaj SMURD.

De asemenea, în sprijinul pompierilor intervin şi SVSU Sârbii Măgura şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă.

O persoană cu atac de panică, cadru didactic, a fost asistată la faţa locului şi a refuzat transportul la spital.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.