Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, susţine că, aşa cum guvernanţii au găsit fondurile necesare plăţii pensiilor şi salariilor până acum, aşa se va întâmpla şi anul viitor şi că Legea salarizării se va aplica aşa cum a fost votată de Parlament. Declaraţia Olguţei Vasilescu vine după ce senatorul PNL Florin Cîţu a dezvăluit că Guvernul a trimis în urmă cu câteva zile Comisiei Europene un document în care promite îngheţarea salariilor în sectorul bugetar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Iar «s-a blocat guvernul», iar «nu mai sunt bani de pensii şi salarii», iar «nu se aplică legea salarizării». Asta aud de la opoziţie din două în două luni. Şi iar răspundem: aşa cum nu ne-am blocat până acum şi cum am găsit fondurile necesare plăţii pensiilor şi salariilor, aşa se va întâmpla şi anul viitor. Legea salarizării se va aplica aşa cum a fost ea adoptată de parlament, chiar dacă lunile acestea a mai existat un scenariu şi anume să se aplice direct grila din 2022 în 2020, aşa cum au solicitat, în mod repetat, mai multe federaţii sindicale. Consideram însă ca legea trebuie aplicată aşa cum a fost adoptată de parlament şi cum este in vigoare, cu aplicare etapizată până în 2022 şi creştere anuală cu 25 la sută din diferenţa pânăla grila din 2022”, a scris Olguţa Vasilescu pe pagina sa de Facebook.

Ea susţine că, mai mult, după analiza datelor transmise de Comisia de Prognoză, MMJS lucrează la creşterea salariului minim pe economie încă de la finalul acestui an şi la diferenţierea salariului minim în funcţie de studii sau vechimea de peste 15 ani.

Olguţa Vasilescu prezintă şi calendarul creşterilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.