Oficialii Casei de Asigurări de Sănătate Prahova afirmă că există un ”deficit foarte mare” de medici în judeţul Prahova, atât în specialităţile medicale cât şi în medicina primară. Astfel, este nevoie de 40 de medici de familie pentru localităţi ale judeţului, dar în toate specialităţile medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Medicina de familie este – şi am spus încă din 2017-2018 că vom rămâne fără medici de familie. Să ştiţi că primarii, când le pleacă un medic, mă sună, să întrebe de unde le aduc un medic. Încercăm, am făcut propuneri de modificări a legislaţiei, din păcate nu s-au materializat, dar am găsit variante împreună cu reprezentanţii Colegiului Medicilor şi ai DSP să mai trimitem câte un medic. (...) Din păcate, ce vine de la Colegiu sunt informaţii că încep să iasă la pensie. Deficitul este undeva la vreo 40 de medici. Avem 329 de contracte la 31 mai 2022 şi la 31 decembrie 2019 aveam 347. Un contract nu înseamnă neapărat un medic, pentru că sunt ţi societăţi comerciale unde sunt doi medici”, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Prahova, Cătălin Măguleanu. 
 
Acesta a arătat că deficit de medici se înregistrează şi în spitale. 
 
”Noi ne bucurăm să vină medici în Prahova, pentru că este un deficit foarte mare. Există i analiză la nivelul judeţului Prahova, care se face în fiecare an, sau doi ani, când are loc contractarea – comisie paritară de numeşte – unde încercăm noi să stabilim numărul de medici specialişti pe toate domeniile. Un deficit important Nu există un domeniu de activitate medicală care să fie la normele pe care le-a stabilit comisia, să fie sută la sută. Peste tot”, a afirmat şeful CAS Prahova. 
 
Întrebat dacă există în spitale situaţii în care nu pot fi asigurate gărzile din cauza deficitului de personal, preşedintele CAS Prahova a răspuns: ”Eu zic că sunt”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.