Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a adoptat, joi, hotărârea privind aprobarea scenariilor de deschidere a noului an şcolar, astfel că doar o unitate de învăţământ va funcţiona în scenariul roşu, alte 56 în cel galben, iar 65 în scenariul verde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Potrivit informaţiilor primite de la Direcţia de Sănătate Publică şi de la Inspectoratul Şcolar Judeţean s-a hotărât că: din cele 122 unităţi de învăţământ din judeţul Hunedoara, 65 vor începe şcoala în Scenariul VERDE (prezenţă în clase), 56 şcoli vor începe anul şcolar în Scenariul GALBEN (sistem mixt: prezenţă la şcoală şi cursuri online) iar o unitate de învăţământ (Şcoala gimnazială din comuna Vălişoara) se află în scenariul ROŞU şi nu va începe deocamdată cursurile”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Hunedoara.

Decizia membrilor CJSU. Hunedoara a fost luată, în principal în funcţie de situaţia epidemiologică din fiecare localitate dar şi de deciziile directorilor unităţilor de învăţământ care au hotărât forma de prezenţă pe care o vor aplica, în funcţie de numărul de locuri din clase, de numărul de elevi sau de cadre didactice.

  

”Elevii din judeţul nostru trebuie să fie în siguranţă atât la şcoală cât şi în afara ei. Datoria noastră este să  le asigurăm cele mai bune condiţii! O atenţie mărită trebuie acordată activităţii cantinelor, a chioşcurilor de interior sau din apropierea şcolilor, a salubrităţii şi a transportului urban şi interurban”, a declarat Vasilică Potecă, prefectul judeţului Hunedoara.

Hotărârea CJSU  adoptată joi intră în vigoare începând cu 14 septembrie 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.