Colegiul Medicilor Brăila a anunţat că s-a autosesizat şi va declanşa o anchetă disciplinară la Spitalul Judeţean Brăila în cazul tinerei de 19 ani care a murit din cauza septicemiei la o lună după ce a născut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Specialiştii Colegiului Medicilor vor descinde în unitatea medicală şi vor face verificări pentru a stabili dacă în acest caz au fost făcute erori şi dacă cineva poate fi tras la răspundere.

Pe de altă parte, după moartea tinerei de 19 ani, o anchetă internă a fost demarată la Spitalul Judeţean Brăila.

În paralel, verificări fac şi poliţiştii dar şi inspectorii de sănătate publică, ultimul control fiind demarat la cererea Ministerului Sănătăţii.

În urmă cu o lună, Ana Maria Păduraru a născut la maternitatea din Brăila o fetiţă sănătoasă. Totul a fost bine timp de trei săptămâni, iar apoi tânăra mămică a început să acuze o stare de rău. Spunea că o doare un picior,  motiv pentru care a mers la Spitalul Judeţean Brăila. Aici a primit însă tratament cu antiinflamatoare şi a fost trimisă acasă, spun rudele. A doua zi, pentru că se afla în impsobilitatea de a se mai mişca, familia tinerei a chemat salvarea care a dus-o de urgenţă la spital, unde medicii au spus că tânăra are meningită.

În cele din urmă, brăileanca şi-a pierdut viaţa din cauza septicemiei. Părinţii fetei spun că Ana Maria ar fi murit din cauză că la naştere, în urmă cu o lună, medicii nu ar fi îndepărtat întreaga placentă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.