O fetiţă de un an şi trei luni din judeţul Timiş a murit în urma complicaţiilor provocate de rujeolă, aceasta nefiind vaccinată, a declarat joi, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Valentin Popescu. Numărul deceselor provocate de rujeolă a ajuns la nouă, dintre care cinci în judeţul Arad, două în Timiş şi câte unul în Dolj şi Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Fetiţa care a murit în urma complicaţiilor provocate de rujeolă, nevaccinată din cauza problemelor de sănătate

Fetiţa de un an şi trei luni din judeţul Timiş care a murit în urma unor complicaţii provocate de rujeolă s-a născut cu mai multe malformaţii congenitale şi nu a putut fi vaccinată din cauza problemelor de sănătate, ea suferind mai multe intervenţii chirurgicale, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş, Dana Şpac

Purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Dana Şpac, a declarat, joi, pentru News.ro că fetiţa de un an şi trei luni care a murit în urma complicaţiilor provocate de rujeolă s-a născut cu probleme grave de sănătate şi din acest motiv nu a fost vaccinată.

”Copilul s-a născut cu multiple malformaţii congenitale, iar din cauza gravelor probleme de sănătate nu a fost vaccinat niciodată cu niciun fel de vaccin. De asemenea a suferit intervenţii chirurgicale la diferite spitale din ţară”, a spus Dana Şpac.

Fetiţa a fost internată iniţial la Secţia de boli infecţioase a Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara, în urma complicaţiilor a fost mutată în secţia de Terapie Intensivă, iar în 18 decembrie a decedat, a precizat Valentin Popescu.

Institutul Cantacuzino a confirmat că fetiţa de un an şi trei luni a murit din cauza rujeolei, acesta fiind al nouălea caz înregistrat în acest an.

În acest an, până în 29 decembrie au fost confirmate 1.969 de cazuri de rujeolă în 33 de judeţe, dintre care nouă decese, trei fiind copii sub un an.

Cele mai multe cazuri de rujeolă au fost înregistrate în judeţele Arad (462) Caraş-Severin (345), Timiş (296), Mureş (256), Bistriţa-Năsăud (129) şi Dolj (110), potrivit Centrului Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile.  

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.