O expresie al cărei sens trebuia explicat la proba de Limba română a examenului de bacalaureat avea luni la prânz cele mai multe căutări pe dexonline. Conform paginii de Facebook a site-ului, unele căutări erau înainte de ora 10, deci când elevii erau în sala de examen, iar câteva înainte de 6, examenul începând la ora 9;00, subiectele devenind publice mult mai târziu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La profilul real - filiera tehnologică, prima cerinţă la subiectul 1 la Limba română a fost ca elevii să indice,  dintr-un fragment al lucrării lui George Călinescu ”Ion Creangă. Viaţa şi Opera”, sensul secvenţei ”de bună seamă”

Conform paginii de Facebook a site-ului Dexonline, până la ora 12.45, această expresie a fost cea mai căutată, înregistrând 771 de căutări.

”Oare ce s-o fi dat la bac? Editare ulterioară: am verificat logurile şi aproape 100 dintre căutările lui „de bună seamă” au fost înainte de ora 10 (inclusiv câteva înainte de ora 6)! Asta în condiţiile în care în medie, în ultima lună, a fost o singură căutare pe zi pentru această sintagmă!”, au scris reprezentanţii site-ului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.