Pompierii din judeţul Covasna au în dotare o dronă performantă, cu sistem de detecţie infraroşu şi sisteme vizuale, achiziţia fiind făcută de Consiliul Judeţean cu peste 30.000 de lei. Aceasta va putea fi folosită în situaţii critice, cum ar fi incendiile de pădure sau căutarea persoanelor rătăcite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Drona este de tip  DJI Mavic 2 Enterprise şi a ajuns deja la ISU Covasna, tehnica de ultimă generaţie fiind extrem de utilă în situaţii critice cum sunt incendiile de pădure sau căutarea persoanelor rătăcite sau accidentate.
 
„Siguranţa oamenilor primează. Din acest motiv am susţinut financiar realizarea punctului de lucru din Baraolt, şi tot din acest motiv am finanţat achiziţionarea acestei drone, care le uşurează munca celor care ne ajută în situaţii critice. Toate aceste măsuri deservesc reducerea timpului de răspuns, îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie. Judeţul Covasna este al doilea judeţ din ţară unde un astfel de instrument modern va ajuta activitatea pompierilor profesionişti”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor.
 
Cu ajutorul acestei drone, pompierii vor pimi o imagine de ansamblu de la locul dezastrelor, pracum şi date în timp real.
 
„În urma efectuării mai multor analize pentru reducerea timpului de răspuns şi îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie, am ajuns la concluzia că utilizarea dronelor este un instrument valoros şi în evoluţie. Dronele profesionale sunt utilizate cu succes la intervenţii de căutare – salvare în zone greu accesibile, unde lupta cu „timpul” este una decisivă. Cu ajutorul dronei DJI Mavic 2 Enterprise primim o imagine de ansamblu de la locul dezastrelor, dar şi date în timp real. Putem reduce timpul de intervenţie, deoarece în cazul incendiilor de pădure, camera termică ne permite să identificăm rapid focarul, şi să intervenim acolo unde este necesar. În cazul unei persoane dispărute, putem chiar să căutăm zone mari şi pe timp de noapte, crescând astfel şansele de supravieţuire”,  a precizat la rândul său inspectorul şef al ISU Covasna, lt. col. Adrian Simtea. 
 
Specialiştii din cadrul ISU Covasna vor fi instruiţi în luna ianuarie 2022, după care vor folosi drona în operaţiuni reale pentru a salva vieţi.
 
 
Drona DJI Mavic 2 Enterprise, cu un gimbal complet stabilizat cu trei axe, cu cameră infraroşu FLIR şi sistem vizual, oferă imagini atât în spectrul vizibil, cât şi în infraroşu. Camera termică are rezoluţia 640x480, camera vizuală înregistrează video 4K, şi foto 12MP. Are o viteză maximă de 72 km/h, timp de funcţionare maximă 2 ore şi 15 minute. 
 
Valoarea dronei este de 31.944 lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.