O asistentă de la Spitalul CFR Timişoara a ajuns de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş”, după ce a fost confirmată cu coronavirus. Femeia se afla la serviciu când a început să se simtă rău, iar medicul de gardă a identificat imediat simptomele caracteristice bolii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma testului făcut de asistentă, aceasta a fost depistată cu COVID - 19.

”Este vorba despre o asistentă medicală confirmată cu SARS CoV 2. Se află internată deja la Spitalul Victor Babeş. S-a prezentat la lucru şi a prezentat simptome caracteristice, observate de medicul de gardă. S-au recoltat probe şi a fost trimisă acasă. În cursul zilei de luni a fost depistată”, a eclarat Adela Filipescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului CFR din Timişoara, pentru News.ro.

În unitatea spitalicească s-a declanşat o anchetă epidemiologică şi au fost identificate toate persoanele cu care a intrat în contact asistenta. În plus, reprezentanţii Spitalului CFR au anunţat DSP Timiş, întrucât femeia mai lucra şi în alte două clinici private.

„În cadrul spitalului s-a declanşat ancheta internă. S-au depistat persoanele care au intrat în contact. Au rămas în izolare la domicilliu şi se aşteaptă rezultatele testelor PCR. Asistenta îşi mai desfăşura activitatea în alte două locuri de muncă, astfel că a fost notificat DSP şi probabil se va extinde ancheta”, a adăugat Adela Filipescu.

În cadrul Spitalului CFR sunt internaţi pacienţii doar după ce trec printr-o perioadă de testare, iar rezultatele sunt negative. Şi personalul spitalului este triat epidemiologic, la intrarea în tură.

În judeţul Timiş, de la începutul pademiei de coronavirus şi până în prezent au fost depistate 522 de cazuri de COVID - 19. La Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara au fost vindecate peste 540 de persoane din mai multe judeţe ale ţării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.