O aeronavă a companiei aeriene Blue Air, care circula pe ruta Bacău-Catania, a aterizat forţat în Palermo, Sicilia, din cauza vremii nefavorabile, a anunţat joi compania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Blue Air despre avionul aterizat la Palermo: Siguranţa pasagerilor şi a echipajului nu a fost în niciun moment pusă în pericol

”Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, zborul Blue Air 0B2945 care a decolat astăzi de la Bacău cu destinaţia Catania a fost nevoit să realizeze o oprire pe aeroportul de rezervă Palermo, unde cei 126 de pasageri şi cei 6 membri ai echipajului au aterizat în siguranţă. Cauza exactă în urma căreia aeronava Boeing 737 a fost nevoită să-şi întrerupă cursa a fost, în principal, vântul puternic în rafale cu fenomenul de forfecare, cât şi turbulenţele severe în apropierea aeroportului”, se arată în comunicat.

După ce fenomenele meteo si-au redus din intensitate, aeronava şi-a continuat zborul cu destinaţia Catania, unde a preluat pasagerii zborului de retur Catania - Bacău, potrivit companiei.

Aeronava Boeing 737, care a decolat joi la ora 8.50 de pe aeroportul din Bacău, ar fi trebuit să aterizeze în Catania la ora locală 10.15.

Potrivit informaţiilor afişate pe site-ul aeroportului din Catania, şi un alt zbor, al companiei Ryanair, a fost redirecţionat către Palermo.

În fiecare an, companiile aviatice pierd sute de mii de euro din cauza vremii nefavorabile, a declarat recent, într-un interviu pentru News.ro, Gheorghe Răcaru, directorul general al Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.