Numărul participanţilor la protestele organizate în câteva oraşe din ţară a scăzut şi mai mult faţă de zilele precedente, astfel că la Cluj-Napoca şi Sibiu s-au adunat în jur de o sută de persoane, în timp ce la Sebeş, Constanţa, Galaţi şi Iaşi au fost între 20 şi 40 de manifestanţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 200 de persoane au protestat, miercuri seară, la Cluj-Napoca, pentru a şaisprezecea seară consecutivă, faţă de Guvern şi faţă de măsurile pe care acesta a încercat să le ia cu privire la Codurile Penale, oamenii organizând şi un marş în centrul oraşului.

Manifestanţii au început să se adune în Piaţa Unirii în jurul orei 19.00, având steaguri tricolore, pancarte cu mesaje adresate Guvernului, dar şi trompete. Aceştia au strigat lozinci precum "Vrem justiţie, nu corupţie”, "România, trezeşte-te” sau "Hoţii, hoţii”.

La ora 20.00, mulţimea a pornit în marş, în fruntea coloanei fiind purtat un banner pe care putea fi citit mesajul: "Suntem cu ochii pe voi”. După ce s-au reîntors în Piaţa Unirii, oamenii au intonat Imnul naţional.

Aproximativ o sută de persoane au protestat, miercuri seară, în municipiul Sibiu, pentru şaisprezecea seară consecutiv. Protestatarii s-au strâns, ca de obicei, în Piaţa Mare din  oras, unde au stat o oră, după care au plecat în marş pe bulevardul pietonal.

"Nu staţi la căldură, PSD vă fură”, ”România, trezeşte-te”, ”Trăiască România” şi ”Jos Guvernul” sunt câteva dintre scandările oamenilor.

Pe durata manifestaţiei, de două ori protestatarii au intonat Imnul Naţional.

Potrivit organizatorilor, următoarea seară pentru care s-a obţinut autorizaţie pentru protest este duminică.

În jur de 40 de persoane s-au strâns, miercuri seară, în zona centrală a municipiului Galaţi, unde au scandat lozinci împotriva Guvernului şi a liderilor PSD şi ALDE.

Protestatarii s-au strâns în jurul orei 19.00 pe platoul din faţa sediului Prefecturii din Galaţi şi au scandat lozinci precum  "Guvern de hoţi şi mafioţi", "În democraţie, hoţii stau la puşcărie", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi", "Tăriceanu şi ai lui, penalii Senatului", "Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu", "PSD-ciuma roşie", "Iliescu, judecat pentru sângele vărsat", dar şi "Vrem femei ca şi Codruţa, nu ca Firea şi Olguţa". 

Totodată, un bărbat a adus şi o pancartă pe care scria pe o parte "Democrat înseamnă cineva care vrea să înalţe poporul, nu care vrea să se înalţe el pe umerii poporului - Nicolae Iorga - #rezist", iar pe cealaltă parte "Pentru ca răul să triumfe este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic - Edmund Burke - #rezist". Protestatarii au avut şi boxe din care s-au auzit cântece de la Revoluţie, dar şi "Hora Unirii", pe acordurile căreia unii dintre manifestanţi au dansat.  

Protestul din faţa sediului Prefecturii Galaţi s-a încheiat în jurul orei 20.15.

Aproximativ 30 de persoane au protestat, miercuri seară, şi la Constanţa, solicitând demisia Guvernului şi scandând lozinci la adresa Executivului de genul: “Ne-aţi momit cu bunăstarea şi ne-aduceţi disperarea”.

Oamenii au început să se strângă după ora 18.30 pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa, având pancarte pe care scria: “Vrem pe Dragnea avocat, să ne scape la furat”, “Ne-aţi momit cu bunăstarea şi ne-aduceţi disperarea”.

Ei au scandat “PSD, ciuma roşie”, “Demisia, demisia”, “Rezistăm, nu plecăm”, “Hoţii, hoţii”.

Pentru a treia seară consecutivă manifestanţii nu au plecat în marş pe străzile din municipiu, iar protestul s-a încheiat după mai bine de o oră şi jumătate.

Aproximativ 20 de persoane au protestat, miercuri, în centrul municipiului Sebeş solicitând demisia Guvernului, dar şi "însănătoşirea clasei politice” şi eliminarea corupţiei din actul guvernamental.

Protestatarii s-au adunat şi miercuri seara în faţa Casei de Cultură "Lucian Blaga”, din municipiu, unde au amenajat un "atelier de creat lozinci” şi au amplasat şevalete între care au întins sfori pe care au prins coli cu diferite mesaje împotriva Guvernului precum "E atât de grav că protestez şi în rugăciune!”, "Fără demnitari penali”, "Gaşca şi penalii lui/ Sunt ruşinea neamului!”, "Grindeanu demisia!”, "Nu politicieni corupţi!”, "Patria este poporul nu tagma jefuitorilor”, "Fără cleptoman din Teleorman!” sau "Vă dau votul înapoi/ Numai să scăpăm de voi”.

Protestul de la Sebeş nu a fost autorizat şi a durat aproximativ două ore.

Aproximativ 20 de persoane au protestat la Iaşi timp de câteva zeci de minute, manifestanţii cerând demisia Guvernului Grindeanu şi scandând: "Jos guvernul hoţoman, fabricat în Teleorman" şi "Demisia".

Participanţii la protest au avut fluiere şi vuvuzele şi au purtat steaguri ale României, Uniunii Europene şi Statelor Unite ale Americii.

Acţiunea s-a încheiat la ora 20.30, fără a se înregistra incidente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.