Numărul deceselor provocate de rujeolă a ajuns la 40, anunţă vineri Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), vârsta victimelor fiind cuprinsă între trei săptămâni şi 39 de ani, iar mai mult de trei sferturi dintre acestea sunt copii cu vârsta până în trei ani. Niciunul dintre cei decedaţi nu era vaccinat, iar cele mai multe cazuri, 9, sunt înregistrate în Timiş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform statisticii CNSCBT, 33 dintre cei decedaţi erau copii cu vârste între trei săptămâni şi 3 ani: un copil de 3 ani, trei de 2 ani, zece copii de un an, restul fiind cu vârste sub un an.

Dintre cei peste 3 ani, vârstele victimelor sunt: 9 ani, 14 ani, 15 ani, 17 ani, 27 de ani, 29 de ani, 39 de ani.

Mai mult de jumătate dintre victime, respectiv 23, aveau condiţii preexistente, cele mai numeroase fiind cazurile de anemie şi malnutriţie, dar existând şi un caz cu sindrom Down, cazuri de pneumonii sau rinichi polichistic.

Pe judeţe, cazurile sunt distribuite astfel: 9 în jud. Timiş, 6 în jud. Arad, 7 în jud. Dolj, 3 în jud. Caraş Severin, 2 in jud. Bacău, 2 in jud. Neamţ, 1 în jud. Bihor, 1 în jud. Braşov, 1 în jud. Calaraşi, 1 în jud. Cluj, 1 in jud. Ialomiţa, 1 în jud. Satu Mare, 1 in jud. Suceava, 1 in jud. Vaslui, 1 in jud. Galati, 1 in jud. Mures şi 1 în Bucureşti.

În săptămâna 26 februarie - 2 martie au fost raportate încă 123 de cazuri nou confirmate în 10 judete şi în municipiul Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.