Numărul cererilor de eliberare a paşapoartelor s-a dublat în această perioadă în judeţul Argeş, iar autorităţile judeţene se confruntă cu un deficit de personal în condiţiile în care mai mulţi angajaţi ai serviciului paşapoarte au cerut detaşarea la alte instituţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform datelor făcute publice, marti, de Prefectura Argeş, în acest an numărul cererilor de eliberare a paşapoartelor a crescut cu 96,8 la sută pentru paşapoartele simple temporare şi cu 11% pentru cele simple electronice fatţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

O situaţie similară s-a înregistrat în judeţul Galaţi, unde autorităţile estimează că numărul solicitărilor privind eliberarea de paşapoarte va creşte foarte mult în lunile iulie şi august, motiv pentru care au lansat un apel public către cetăţeni să depună cererile din timp pentru a-şi primi noile paşapoarte.

Potrivit Prefecturii Galaţi, începând cu anul 2016, expiră atât paşapoartele emise pe 10 ani, în perioada 2006 - 2009, cât şi cele pe cinci ani, emise după 2009. În acest an, expiră paşapoartele emise în 2007, precum şi cele emise în 2012.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.