Numărul centrelor sociale închise în urma controalelor făcute de autorităţi la nivel naţional după ce au fost făcute publice informaţiile privind tratamente inumane la care erau supuşi bătrânii în unele azile a ajuns la 21. Alte 27 de astfel de centre au activitatea suspendată, până la remedierea deficienţelor constatate. Au fost date 76 de amenzi în valoare de 956.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi comunicate joi seară, în cadrul acţiunilor de control declanşate la centrele pentru vârstnici, cele pentru persoane cu dizabilităţi şi cele pentru copii, au fost verificate 2.088 de astfel de centre.

Dintre acestea, au fost închise 21, din care 7 în Bucureşti (Elite Senior SRL- nelicentiat; Cămin de bătrâni Senior Center SRL; Asociaţia Duta - Nelicentiat; Modul Pavilionar de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică ”Alexandra” Sector 1/ Cămin de bătrâni Amurg Liniştit/ Teomar Sante SRL), 2 în Constanţa (Căminul de bătrâni Sf. Constantin şi Elena SRL din Eforie Nord, str Cameliei nr. 20 / Căminul de bătrâni Sf. Constantin şi Elena SRL din Eforie Nord str Călugăreni nr. 45), 2 în Dolj (Căminul pentru persoane vârstnice Craiova/ Căminul de seniori Sf. Mina), 1 în Giurgiu (Centrul pentru viaţa independentă pentru persoane cu dizabilităţi), 1 în Hunedoara (Centrul rezidenţial pentru pesoane vârstnice Recunoştinţa-Asociaţia Pridvorul), 2 în Maramureş (Asociatia Anahelp/ SC Eliam Vavbraha SRL), 1 în Mureş (Asociatia Re-Min - Centru de Îngrijire şi Asistenţă "Căsuţa lu Min"), 1 în Neamţ (CPV Pângăraţi), 1 în Satu Mare (Serviciul Cămin pentru persoane vârstnice Argint), 2 în Teleorman (Căminul de Bătrâni Galateni/ Magnolia Aşezământ SRL), 1 în Tulcea (Asociaţia Casa Dobrogeană Tulcea).

Totodată, a fost suspendată activitatea a 27 de centre sociale. Este vorba despre un centru din Arad (Centru de vârstnici Casa Bunicii Noştri), 13 din Bucureşti (Casa de tip familial Floare de Colţ DGASPC S4; Apartament de tip familial Floare de Colţ DGASPC S3; 3 unităţi rezidenţiale de tip familial DGASPC S2; CIA Floarea Speranţei Sector 3; CABR Milcov DGASPC S1; Locuinţa maxim protejată Stolnicu Vasile DGASPC S2; Cămin privat pentru bătrâni Sfânta Cuvioasa Parascheva; Cămin pentru persoane vârstnice Sfânta Mina - privat, nelicenţiat/ Cămin pentru persoane vârstnice Nicolae Cajal / Centrul de ingrijire si asistenta Casa Max sector 3/ Geronto Life Med Nr.10), 7 în Giurgiu, 2 în Ilfov (CPV Sf. Gheorghe şi Sf. Dumitru/CPV Trai Bun), 3 în Timiş (Fundaţia Sf. Francisc / Casa de tip familial Sf. Arhanghel Mihai / Căminul pentru persoane vârstnice Senior House Royal), 1 în Vâlcea (Centru rezidenţial pentru persoane vârstnice).

În cadrul controalelor au fost date 76 de amenzi, în valoare totală de 956.000 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.