Autorităţile din Arad au inaugurat, joi, în prezenţa ministrului Educaţiei, Pavel Năstase, un nou sediu pentru Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), o clădire la care lucrările au început în urmă cu nouă ani, iar finanţarea asigurată de Guvern s-a ridicat la apoape 11,5 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2008, Ministerul Educaţiei Naţionale asigura primele fonduri pentru începerea lucărilor la noul sediu al ISJ Arad, dar şi la un nou Palat al copiilor, amplasat în vecinătate, estimând cele două investiţii la 24,5 milioane de lei.

Pe parcurs, lucrările au fost blocate atât de lipsa fondurilor, cât şi de diverse proceduri birocratice, cum ar fi aparţia Legii descentralizării, în urma căreia se planifica transferarea investiţiei către municipalitatea arădeană, ceea ce nu s-a mai întâmplat.

Lucrările au fost oprite câţiva ani, iar sediul ISJ a fost finalizat la nouă ani de la începrea lucrărilor, fiind inaugurat, joi, în prezenţa ministrului Educaţiei, Pavel Năstase.

Noul Palat al copiilor este însă abia în faza realizării fundaţiilor şi câtorva ziduri.

”La această clădire a început construcţia în anul 2008. Iată, au trecut aproape zece ani. Este trist că se întâmplă aşa ceva, pentru că atunci când începem un proiect trebuie să îl şi finalizăm într-un timp rezonabil. Pentru Palatul copiilor (care în prezent funcţionează într-o clădire pentru care se plăteşte chirie lunară 10.000 de lei - n.r.), din partea Ministerului Educaţiei Naţionale vom face toate demersurile să fie finalizat cât mai curând posibil”, a spus ministrul.

Pavel Năstase a adăugat că ministerul s-a angajat să asigure resursele financiare necesare pentru toate investiţiile începute în anii trecuţi în ţară, şcolile având prioritate la finalizare.

Noul sediu al ISJ Arad are aproximativ 1.800 de metri pătraţi utili şi include, la etajul al doilea, câteva camere de cazare cu bucătărie şi baie încorporate, care vor fi ocupate de către membrii delegaţiilor primite de ISJ.

Imobilul destinat activităţilor copiilor, aflat în spatele noului sediu ISJ, ar urma să aibă o suprafaţă utilă de 4.681 de metri pătraţi.

Ambele clădiri ar fi trebuit finalizate în 2013.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.