Nouăzeci şi nouă de centre pentru vârstnici, persoane cu dizabilităţi sau copii au fost suspentare temporar sau închise în urma controalelor din perioada 10 – 19 iulie, iar cele mai multe dintre acestea se află în judeţul Giurgiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor prezentate de Ministerul Muncii, cele mai multe astfel de centre sunt în Giurgiu – 21. Urmează apoi Sectorul 1 cu 11, Sector 3 şi judeţul Ilfov, cu câte 9, Sectorul 2 cu şapte, Sectorul 5 cu şase centre, Sectorul 4 şi judeţul Maramureş cu câte trei centre. Câte două centre au activitatea suspendată sau închisă în judeţele Arad, Gorj, Satu Mare, Ialomiţa, Iaşi, Constanţa. De asemenea, în judeţele Mureş, Neamţ, Vâlcea, Olt, Brăila, Călăraşi, Tulcea, Teleorman, Argeş şi Cluj.
Astfel, unele centre din judeţul Giurgiu au fost închise din cauza mizeriei şi a problemelor găsite în spaţiile de cazare. Parchetul din camere era deteriorat, uşile de intrarea în camere aveau nevoie de lucrări de întreţinere, oglinzi deteriorate, scurgerii băilor erau ruginite, tavanul prezenta infiltraţii, scurgerile băilor erau ruginite, holurile aveau nevoie de lucrări de igienizare. De asemenea, saltelele de pat erau murdare, iar husele de protecţie, neigienizate. 
Alte motive pentru care activitatea acestor centre a fost închisă au fost: lipsa personalului de specialitate, personal insuficient, depăşirea capacităţii, funcţionarea fără licenţă şi autorizaţii, condiţii de găzduire necorespunzătoare.
De asemenea, Agenţia Naţională de Inspecţie şi Plăţi Sociale a verificat aproximativ 2.800 de servicii, în perioada 10 – 19 iulie şi a dat 111 amenzi în valoare totală de 1.356.000. Cele mai mari sancţiuni au fost acordate în judeţul Argeş – 510.000 de lei şi judeţul Ilfov – 105.000 de lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.