Ministrul Sănătăţii anunţă că lista cu medicamente gratuite şi compensate a fost extinsă, aceasta incluzând 34 de molecule noi, pentru pacienţi cu boli precum ciroză biliară, fibroză chistică, boala Parkinson, glaucom, boli endocrine şi metabolice, diabet zaharat, afecţiuni oncologice şi altele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Alexandru Rafila anunţă, marţi, completarea listei cu medicamente gratuite sau compensate, cu 34 de noi molecule. 
 
”Prelungirea aprobării a ţinut şi de anumite elemente de natură birocratică, dar trebuie să nu uităm că e vorba şi de un efort financiar care trebuie luat în considerare”, a declarat, în acest context, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. 
 
Afecţiunile pentru care sunt recomandate moleculele nou incluse pe listă sunt: fibroză chistică (Kaftrio); afecţiuni neurologice şi Parkinson; ciroză biliară; boli endocrine şi metabolice; boli cronice ale rinichiului; boli degenerative ale ochiului (glaucom); diabet zaharat; boli rare - hemofilie/talasemie; hipertensiune pulmonară; amiotrofie spinală; amiloidoză; angioedem ereditar; afecţiuni oncologice.
 
Noua listă a medicamentelor gratuite şi compensate intră în vigoare la 1 aprilie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.