Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au convenit,vineri, adoptarea de norme noi de control şi testare a dezinfectanţilor şi a condiţiilor de sanitaţie în spitale, precum şi modificarea rapidă a legislaţiei achiziţiilor publice în domeniul sanitar, pentru a asigura un mai bun control al calităţii produselor achiziţionate în spitalele publice din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pentru ca incoerenţa şi absenţa unor proceduri clare să nu mai conducă la situaţii de genul celei existente în acest moment, cei doi oficiali au convenit că se impune adoptarea unui nou set de norme de control şi testare a dezinfectanţilor şi a condiţiilor de sanitaţie în spitale. Totodată, Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au stabilit că este rapid nevoie de modificarea legislaţiei achiziţiilor publice în domeniul sanitar, pentru a asigura un mai bun control al calităţii produselor achiziţionate în spitalele publice din România", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit sursei citate, standardizarea achiziţiilor va conduce la dotarea unităţilor sanitare cu materiale conforme care nu pun în pericol viaţa oamenilor.

Discuţiile au avut loc în cadrul unei întâlniri între Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş, care a avut loc vineri dimineaţă, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele şi premierul "se află în permanentă legătură" pentru a evalua criza din sistemul sanitar, deciziile care se iau pentru a rezolva situaţiile de urgenţă, precum şi planul de măsuri care trebuie aplicat în vederea gestionării pe termen mediu şi lung a problemelor din sănătate, se mai arată în comunicatul Preşedinţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.