Locuitorii Sectorului 5, ca de altfel toţi ceilalţi locuitori ai Capitalei, vor plăti tarife de parcare modificate, de anul viitor. În sectorul 5, tarifele vor fi cuprinse între 300 şi 600 de lei pe an pentru un loc de parcare, în funcţie de zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Sector 5 anunţă că, începând cu 1 ianuarie 2022, tarifele pentru locurile de parcare vor fi calculate conform reglementărilor precizate în H.C.G.M.B. nr. 105/2021 privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în Municipiul Bucureşti.  

În Sectorul 5 al Municipiului Bucureşti, cuantumul taxei pentru locul de parcare se stabileşte în funcţie de zona de reşedinţă unde este solicitat locul de de parcare, după cum urmează: 

Zona A - 600 lei/an; 

Zona B – 500 lei/an; 

Zona C – 400 lei/an; 

Zona D – 300 lei/an.  

“Având în vedere faptul că Bucureştiul s-a aglomerat foarte mult, în ultimii ani, soluţia care ne rămâne pentru a satisface cererea tot mai mare de locuri de parcare este să construim pe verticală. Noi vom folosi aceşti bani exclusiv pentru construirea de parcări inteligente pentru care am identificat deja terenurile necesare”, a declarat Cristian Victor Popescu Piedone, primarul Sectorului 5.  

Noile tarife de parcare pot fi achitate prin multiple modalităţi de plată, respectiv: C.E.C. Bank, Poşta Română, sistemul naţional electronic – ghiseul.ro, benzinăriile O.M.V., sediile Taxe şi Impozite Sector 5, la ghişeul Primăriei Sectorului 5, precum şi la aparatele de tip self pay.  

În evidenţele Serviciului Parcaje Auto de Reşedinţă din cadrul Primăriei Sectorului 5 figurează, în prezent, peste 20.000 de locuri de parcare amenajate. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.