Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti care prevede noile tarife de parcare pentru toate zonele publice intră în vigoare miercuri, iar şoferii vor plăti 5 lei pentru o oră de parcare sau 30 de lei pentru întreaga zi. Tarifele vizează intervalul orar 08.00 – 20.00, de luni până duminică. Riveranii plătesc 50 de lei pe lună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Începând cu data de 1 martie, în Bucureşti se stabileşte o zonă unică de tarifare, ce cuprinde toate parcajele şi locurile de parcare ce aparţin domeniului public sau privat al Municipiului Bucureşti”, a transmis Primăria Bucureşti.

Potrivit HCGMB 705/22.12.2022, tarifele orare de parcare sunt următoarele:

- Pentru utilizarea locurilor de parcare în zilele de luni până duminică şi în intervalul orar 08.00-20.00, se stabileşte un tarif de 5 lei/oră.

Pentru utilizarea locurilor de parcare de către persoane fizice, persoane juridice şi instituţii publice, în zilele de luni până duminică şi în intervalul orar 08.00-20.00, se stabileşte un tarif de:

- 30 lei/zi

- 500 lei/lună

Pentru utilizarea locurilor de parcare de către riverani se stabileşte un tarif de:

- 50 lei/lună

- 500 lei/an

Tarifele de parcare se pot plăti prin următoarele modalităţi:

- tichete preplătite

- tichete orare eliberate de operatorul parcării sau prin sistem de autotaxare (parcometru)

- SMS

- on-line, utilizând platformele/aplicaţiile electronice specifice

”Plata tarifului orar permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea acestuia”, a mai transmis municipalitatea.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.