Autorităţile de frontieră din Ungaria au anunţat că, pentru 24 de ore, începând de miercuri ora 23,00 (ora României), vor interzice accesul camioanelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, joi fiind declarată sărbătoare naţională. Autorităţle române se aşteaptă la formarea de coloane mari de automarfare la toate punctele de trecere a frontierei, luând măsuri pentru ca traficul de călători şi autoturisme să nu fie afectat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile ungare au informat Poliţia de Frontieră că, începând de miercuri, ora 23.00 (ora României), până joi la aceeaşi oră, pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Măsura este luată de autorităţile ungare pentru că 1 noiembrie este „Ziua Tuturor Sfinţilor”, declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare.

Pentru camioane, Ungaria va menţine şi restricţiile de trafic pentru sfârşitul de săptămână, începând de sâmbătă, ora 23.00 (ora României), până duminică la aceeaşi oră.

”Şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, pâna la încheierea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice. Reamintim faptul că la graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care, la reluarea traficului poliţiştii de frontieră români vor coopera cu autorităţile de frontieră din Ungaria, în vederea stabilirii măsurilor comune necesare asigurării unui control operativ pentru acest tip de mijloace de transport”, precizează Poliţia de Frontieră Arad.

La reluarea traficului peste graniţă, camioanele vor fi redirecţionate spre toate punctele de frontieră, pentru a se evita formarea unor coloane mari de automarfare.

Totuşi, autorităţile se aşteaptă să se formeze coloane mai ales înainte de punctele Nădlac II, Vărşand, Borş şi Petea.

În urmă cu o săptămână, mii de camioane formaseră coloane mari la ieşirea ţară prin punctele de la graniţa cu Ungaria, tot în urma unei restricţii de 24 de ore impusă de Ungaria pentru o sărbătoare naţională.

La Nădlac II, de exemplu, se formase o coloană de aproape 20 de kilometri şi se aşteptase pentru control aproximativ zece ore.

În mod obişnuit, camioanele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone nu pot intra pe teritoriul Ungariei în weekend şi în zilele de sărbătoare care sunt libere.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.