Punctele de trecere a frontierei cu Ungaria sunt din nou aglomerate pe arterele de ieşire dedicate camioanelor, luni dimineaţă, formându-se coloane de până la opt kilometri, în cazul Nădlac II, unde se aşteaptă cel puţin patru ore pentru controlul documentelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coloanele de camione s-au format duminică seară, înainte de ridicarea interdicţiei de acces în Ungaria pentru traficul greu, care se aplică în fiecare weekend, respectiv de sâmbătă ora 23,00, până duminică ora 23,00 (ora României).

La Nădlac II, cel mai mare punct de trecere a frontierei pe cale rutieră din ţară, luni dimineaţă coloana a ajuns la peste opt kilometri. Camioanele staţionează pe banda de urgenţă a autostrăzii, iar timpii de aşteptare pentru control pe cele cinci artere deschise traficului greu este de peste patru ore, conform Poliţiei de Frontieră Arad.

La Vărşand, tot în judeţul Arad, se aşteaptă cel puţin o oră şi jumătate, şi se lucrează pe două artere de ieşire pentru camioane, iar la Borş, în Bihor, se aşteaptă o oră, aici controlul fiind făcut pe trei artere. La Petea, în Satu Mare, e deschisă o arteră pentru traficul greu, pe sensul de ieşire din România, iar timpul de aşteptare este de aproximativ două ore.

Traficul greu ar urma să revină la valori normale până luni seară, cu excepţia punctului Nădlac II, unde din cauza numărului mare de automarfare coloana ar putea să dispară abia marţi.

Circulaţia pe arterele dedicate autoturismelor şi autocarelor nu este afectată şi nu se înregistrează timpi de aşteptare mai mari de 15 minute.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.