Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat joi, pe Facebook, că lucrările pentru reabilitarea Hanului Solacolu pot începe, după ce a fost rezolvată problema exproprierii, astfel că Municipiul Bucureşti a devenit proprietar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dan a explicat faptul că vor fi accesaţi banii pentru restaurare, cu scopul de a transforma clădirea într-un spaţiu cultural.

El a publicat şi o imagine cu actuala clădire şi modul în care va arăta Hanul Solacolu după renovare.

„Avem undă verde pentru începerea lucrărilor la Hanul Solacolu, una dintre clădirile-simbol din patrimoniul Bucureştiului, construită în 1859. Chestiunile financiare privind exproprierea au fost rezolvate, suma fiind consemnată în cont, deci Municipiul Bucureşti devine proprietar, urmând să fie începute în curând lucrările de punere în siguranţă a clădirii. Vom accesa apoi banii pentru restaurare, cu scopul de a transforma Hanul Solacolu într-un spaţiu cultural de ţinută pentru bucureşteni”, a scris Nicuşor Dan.

Hanul Solacolu, unul dintre obiectivele de patrimoniu a cărui restaurare ar putea revitaliza întreaga zonă a Moşilor Vechi, se afla în urmă cu şase ani pe lista de priorităţi a Ministerului Culturii, alături de alte monumente semnificative pentru patrimoniul bucureştean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.