Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, că primarul care va prelua mandatul în octombrie 2024 nu va găsi nicio datorie curentă, el răspunzând unei întrebări a unui consilier din partea PSD. El a mai spus că în octombrie 2020, când a preluat acest mandat, datoriile curente ale Municipiului Bucureşti erau 3 miliarde de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Evident, primăria Capitalei are datorii. Are datoria la Costanda, la Otokar, are o datorie la STB, însă aceste datorii sunt eşalonate, nu există riscul ca vreunul dintre creditorii primăriei să vină mâine sau poimâine să blocheze conturile primăriei”, a spus primarul, în şedinţă.

Nicuşor Dan a fost întrebat dacă în cazul în care va pierde alegerile, un alt primar general va găsi datorii când va veni în funcţie, anul acesta. ”Primarul care va prelua mandatul în octombrie 2024 nu va găsi nicio datorie curentă”, a răspuns Nicuşor Dan.

Primarul a mai afirmat că ”în octombrie 2020, când a preluat acest mandat, datoriile curente ale Municipiului Bucureşti erau de 3 miliarde de lei”.

”Oricare din aceşti creditori ai municipiului puteau să vină şi să blocheze conturile primăriei şi câţiva dintre ei au făcut-o. În momentul în care am preluat acest mandat, conturile pirmăriei erau blocate şi Primăria nu putea să facă nicio investiţie. În acest moment, conturile primăriei nu sunt blocate”, a mai arătat Nicuşor Dan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.