Nicuşor Dan a anunţat că Primăria Capitalei vrea să cumpere ELCEN şi există instrumentele ca acest lucru să poată fi realizat. „Există disponibilitatea din partea PMB. E nevoie de acordul Consiliului General şi de acordul Guvernului, prin Ministerul de Finanţe şi Ministerul Energiei”, a adăugat edilul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Zona de termoficare: vă aduc aminte, în cursul anului 2020 am semnat contractul de finanţare pentru 300 de milioane de euro, în PNRR au fost incluşi 200 de milioane, tot de euro, şi, de asemenea, printr-un mecanism de compensare cu Ministerul de Finanţe, am obţinut 320 de milioane de lei pentru termoficare, ăsta a fost un prim pas care a putut să scoată ... sau primul pas care duce la ieşirea din insolvenţă a ELCEN-ului... partea de producţie a energiei termice, să putem să accesăm fonduri europene. În februarie vom lansa licitaţiile, aveţi aici harta cu ce avem de făcut. Cu albastru este contractul care a fost atribuit deja către Energetica, compania municipalităţii, cu roşu sunt reţelele primare care fac obiectul contractului de 300 de milioane cu Ministerul Fondurilor Europene şi cu Comisia Europeană. Mesajul meu pentru companiile de construcţii care lucrează în branşă este că vom fi foarte serioşi, îi invit pe toţi să se înscrie la aceste licitaţii, este foarte mult de muncă şi îi asigură că nu se va mai întâmpla cum s-a întâmplat până acum în Primăria Capitalei, cu plăţi întârziate şase luni, un an, un an şi jumătate. Deci trebuie să fim serioşi, profesionişti unii cu alţii şi de-aia invit toate firmele care au această specializare, de lucrări de construcţii pentru reţele subterane să se înscrie la licitaţiile pe care le vom demara în cursul lunii februarie. Noutatea în zona de termoficare este că ne-am exprimat intenţia de a cumpăra ELCEN. Este un deziderat care a apărut în spaţiul public de foarte mult timp, inclusiv la administraţiile anterioare, avem instrumentele să-l realizăm, există disponibilitatea pe care am exprimat-o formal din partea Primăriei Capitalei, este nevoie de acordul Consiliului General şi este nevoie de acordul Guvernului prin Ministerul Finanţelor şi prin Ministerul Energiei. Sunt optimist că această preluare va avea loc”, a afirmat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul Primăriei Generale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.