Nicuşor Dan a declarat că judecătorii Curţii de Apel urmează să decidă luni, la ora 12.00, în privinţa celor 52 de apeluri formulate împotriva validării mandatului său şi este convins că rezultatul va fi cel normal, pentru că nu există probe în acele contestaţii, iar joi sau vineri cel târziu va fi instalat la Primăria Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„E un simplu mod de a trage de timp pentru instalarea mea ca primar al Bucureştiului. Am văzut toate cele 52 de apeluri, pentru că evident sunt vizat în acest dosar, şi nu există niciun fel de probă. Se face trimitere la articole din ziar care spun tot felul de lucruri. Deci acţiunile acestea nu au nicio bază”, a afirmat Nicuşor Dan duminică la postul B1 Tv.

Întrebat dacă această poveste privind validarea mandatului său de primar general se va încheia în săptămâna care vine, Dan a răspuns: „Eu sper că procesul în instanţă în care se vor judeca cele 52 de apeluri va avea loc mâine (luni - n.r.) la amiază, la ora 12.00 la Curtea de Apel, şi sunt convins că rezultatul va fi cel normal, firesc la o lună de la alegeri. Validarea va fi probabil joi, vineri, săptămâna aceasta care urmează. E o oarecare confuzie, pentru că multă lume are impresia că eu sunt primar de o lună de zile, când nu am avut niciun fel de atribuţii. Conform legii, primarul în funcţie este cel care a fost ales în 2016, Gabriela Firea şi o să fie până joi, vineri, când o să fiu instalat. Deci responsabilitatea pe tot ce se întâmplă în Bucureşti îi revine până atunci”.

Chestionat ce a făcut în aceasă lună în care nu a putut să îşi preia mandatul, primarul ales a precizat că a evitat să deschisă conflicte mediatice şi a s-a ocupat de ceea ce înseamnă relaţia cu alte autorităţi de care va depinde activitatea sa ca edil.

„Nu ştiam că o să dureze aşa de mult. Credeam că o să dureze cum a fost în 2016, două săptămâni, două săptămâni şi jumătate. Am evitat să deschid conflicte mediatice şi să mă duc să vorbesc cu subordonaţi din Primărie când, aşa cum am spus, legal era alt primar. În schimb, m-am ocupat de tot ce înseamnă relaţia cu alte autorităţi de care activitatea primarului general depinde. M-am întâlnit cu toate persoanele implicate în criza medicală, începând cu ministrul Sănătăţii, cu DSP, cu domnul Arafat, cu cei de la DSU. M-am întâlnit cu ministrul Transporturilor, m-am întâlnit cu ministrul de Finanţe. Deci am pregătit toate acele lucruri care nu aveau contact direct cu Primăria Capitalei şi sunt gata să preiau mandatul”, a completat Nicuşor Dan. 

Primarul în funcţie al Capitalei Gabriela Firea a postat pe Facebook o fotografie cu ea în biroul de la Primărie şi un scurt text, în limba engleză, în care afirmă că încă munceşte şi că este „ca oţelul”. „Sunt încă aici”, scrie Firea, adăugând: „Şi îmi place”.

Nicuşor Dan a catalogat drept „insultă” la adresa inteligenţei bucureştenilor fotografia pe care Firea a făcut-o în biroul de la Primăria Capitalei şi a postat-o pe Facebook.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.