Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, joi, că, în acest moment, atât situaţia financiară a Primăriei, cât şi relaţiile contractuale pentru diferitele investiţii aflate în derulare "sunt mai mult decât stabile". "(...) Pot să asigur pe oricare dintre societăţile comerciale care sunt în contract cu noi sau care vor fi care partenere cu noi în contracte de investiţii ulterioare că suntem oameni serioşi şi facem tot ce ţine de noi ca să plătim la timp, cerând în acelaşi timp ca domniile lor să livreze ceea ce ne-au promis la timp", a afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicuşor Dan s-a aflat, joi, pe şantierul staţiei de la Glina de epurare a apelor uzate.

"Este proiectul cel mai mare pe care municipalitatea îl desfăşoară în acest moment, e vorba de epurarea apelor uzate din întregul Bucureşti, e o chestiune de mediu care ţine, pe de-o parte, de apele pe care noi le deversăm în Dâmboviţa, de aici în Argeş şi de acolo în Dunăre, pe de altă parte tot ce înseamnă reţea de ape uzate şi raportul dintre aceste ape uzate şi mediu e important pentru ca să prevenim infiltraţiile pe care le cunoaştem cu toţii că au loc în Bucureşti", a afirmat primarul general al Capitalei.

El a arătat că proiectul este finanţat în mare parte de Comisia Europeană, prin POIM.

"Este un proiect, cu totul, de 1,7 miliarde lei, care are trei componente mari, una este staţia pe care o avem aici - 550 de milioane de lei, celelalte două componente sunt caseta Dâmboviţei şi cele două mari colectoare care sunt de-o parte şi de alta a Dâmboviţei.  Aici, înainte de acest proiect, deci această locaţie a început în anii '80, înainte de acest proiect a existat un proiect care s-a finalizat în anul 2011 cu o investiţie pe care din nou a plătit-o, în mare parte, Comisia Europeană din fondurile de preaderare, partea care funcţionează în acest moment permite tratarea a 5 metri cubi pe secundă, după realizarea celei de-a doua linii care este prevăzută de această staţie o să ajungem la 12 metri cubi pe secundă, necesarul în acest moment pentru Bucureşti este 8 metri cubi pe secundă şi calculele făcute spun că această staţie cu cele două linii sunt suficiente pentru Bucureşti până în anul 2040. Este o tehnologie de ultimă generaţie în ceea ce priveşte protecţia mediului, atât în ceea ce priveşte apa, atât în ceea ce priveşte poluarea aerului, mirosurile, după cum simţiţi suntem la o staţie de epurare a apelor uzate şi nu este nici un fel de miros în atmosferă", a explicat Nicuşor Dan.

El a mulţumit constructorilor, un consorţiu de două firme.

"După cum ştiţi, muncipalitatea a avut o perioadă financiară foarte dificilă, a fost şi criza sanitară, dar în ciuda acestor dificultăţi constructorii au continuat să lucreze pentru acest obiectiv foarte important pentru Bucureşti şi ţin să le mulţumesc. În acest moment atât situaţia financiară a Primăriei, cât şi relaţiile noastre contractuale pentru diferitele investiţii pe care le avem în curs sunt mai mult decât stabile şi pot să asigur pe oricare dintre societăţile comerciale care sunt în contract cu noi sau care vor fi care partenere cu noi în contracte de investiţii ulterioare că suntem oameni serioşi şi facem tot ce ţine de noi ca să plătim la timp, cerând în acelaşi timp ca domniile lor să livreze ceea ce ne-au promis la timp", a afirmat Nicuşor Dan.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.