Primarul Capitalei Nicuşor Dan a afirmat că va fi reorganizată Poliţia Locală a municipiului Bucureşti şi vor fi aproximativ 200 de oameni pe teren, cu atribuţii în ordinea publică, iar acum sunt ]n jur de 130.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„O să avem aproximativ 200 de oameni care vor fi agenţi de teren. Acum sunt cam 130. Şi asta e partea de ordine publică. Şi o să avem şi aceste servicii de control care nu funcţionează aşa cum trebuie să funcţioneze, vor funcţiona: disciplina în construcţii, mediul, taximetrie, agenţi economici”, a declarat Nicuşor Dan, duminică, la Digi 24.

El a fost întrebat care sunt zonele cele mai vulnerabile în Bucureşti, unde ar trebui să fie Poliţia Locală şi nu este.

„Vreau să spun şi lucruri bune despre acest oraş. Bucureştiul este un oraş sigur. Adică, citim ştiri ce se întâmplă în Suedia, ce se întâmplă la Rotterdam. (...) Pe ordinea publică cred că chestiunile care îi deranjează pe bucureşteni sunt fenomenul de graffiti, peste tot în oraşul ăsta vezi clădiri şi alte obiecte publice care sunt mâzgălite şi fenomenul care nu e la noi, dar putem să contribuim prin prevenţie, curăţenie în anumite zone. Asta cred că deranjează cel mai mult din punct de vedere al ordinii publice un bucureştean”, a explicat primarul Capitalei.

Edilul general s-a referit şi la fenomenul de cerşetorie din Bucureşti.

„Pe cerşetorie nu putem să facem mare lucru, aşa cum este legislaţia în România. Nu poţi decât să sancţionezi contravenţional, asta este atribuţia pe care Poliţia Locală o are, să sancţionezi contravenţional la nesfârşit aceeaşi persoană. Noi avem pentru fiecare dintre ei posibilitatea să îi ducem în centrele noastre sociale, unde nu vor să stea. Şi atunci nu ai dreptul legal să îl iei să îl muţi în altă parte din Bucureşti”, a mai afirmat Dan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.