Preşedintele Uniunii Salvaţi Româna (USR), Nicuşor Dan, susţine că insolvenţa RADET nu este o soluţie, fiind o decizie ”iresponsabilă" din partea majorităţii din Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi că Primăria putea să gestioneze această situaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Bucureştiul are un buget de 900 de milioane de euro şi este in stare să gestioneze situaţia de la RADET. Decizia de a cere insolvenţa RADET înseamnă de a arunca responsabilitatea pe care oamenii ne-au dat-o nouă unui administrator judiciar de a nu face pierderi la RADET. El nu va avea o resonsabilitate pentru căldura pe care RADET trebuie să o furnizeze oamenilor. Mi se pare un gest total iresponsabil al majorităţii din Consiliul General”, a spus consilierul general Nicuşor Dan.

La momentul votului pentru această hotărâre privind insolvenţa RADET, consilerii USB nu se aflau în sală. "Am fost atacaţi, nu ni s-a dat drept să răspundem, iar în semn de protest ne-am retras”, a motivat Nicuşor Dan.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Soluţia noastră pentru RADET este pe termen scurt plătirea unei părţi din acea datorie de 170 de milioane de lei, avem aceşti bani în Primărie. Pe termen mediu, negocierea, eşalonarea şi reducerea unei părţi din datoria mare de 800 milioane de euro. Totodată, refacerea strategiei care datează din 2010 pentru a eficientiza, pentru a vedea, ce e de construit şi preluat de la ELCEN”, a adăugat Nicuşor Dan.

Consilierii generali ai Capitalei au decis, miercuri, începerea procedurilor de intrare în insolvenţă a RADET.
 
Potrivit unui proiect de hotărâre adoptat miercuri de CGMB, CA al RADET este mandatat să ia "toate măsurile tehnice, juridice şi economice necesare pentru asigurarea continuităţii activităţii RADET, în vederea garantării livrării agentului termic pentru populaţie şi pentru instituţiile racordate la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică". Consilierii generali au votat şi un amendament la acest proiect, care prevede începerea procedurilor de intrare în insolvenţă a RADET. Amendamentul a fost votat cu 28 de voturi "pentru", din partea consilierilor PSD şi ALDE.
 
Preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET, Sorin Chiriţă, a declarat că joi CA va lua act de decizia CGMB, după care va înainta Tribunalului Bucureşti cererea de intrare în insolvenţă a regiei de termoficare.
 
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că insolvenţa RADET nu va duce la disponibilizări în cadrul regiei de termoficare, iar bucureştenii ”vor avea la timp şi în condiţii deosebite de confort apă caldă şi căldură”.
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.