Primarul municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, afirmă că emiterea de autorizaţii de construire nu este blocată, dar admite că acestea nu sunt emise în termenul legal de 30 de zile, ci, în medie, într-un termen de patru luni, situaţia fiind cauzată de lipsa de personal din cadrul Primăriei Generale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Avem aceeaşi medie, 600-800 de autorizaţii pe an, pe care au avut-o toate administraţiile dinaintea noastră. Noi dăm autorizaţii doar pe zona centrală, deci pe zonele protejate şi pe monumente istorice, cam 7% din teritoriul Bucureştiului. Primarii de sector dau autorizaţii pe restul teritoriului. Într-adevăr, nu dăm autorizaţii, aşa cum spune legea, în 30 de zile, dar dăm cu o medie de patru luni, faţă de fosta administraţie care dădea cu o medie de şapte luni”, a afirmat Nicuşor Dan, răspunzând unor întrebări, vineri seară, la Digi 24.
 
Edilul a explicat că întârzierile faţă de termenul legal de 30 de zile sunt cauzate de lipsa de personal cu care se confruntă Direcţia de Urbanism din cadrul municipalităţii, pentru că în jumătate din acest mandat Primăria nu a putut face angajări.
 
Dan a spus că magistraţii Curţii de Apel anulează jumătate dintre autorizaţiile de construire emise de administraţia anterioară. 
 
”Procentajul de nelegalitate la autorizaţiile emise de administraţia anterioară e 50%”, a arătat edilul, explicând că înainte ca el să preia mandatul Primăria a eliberat autorizaţii fără respectarea distanţelor dintre clădiri, dar a emis şi autorizaţii care permiteau construirea de mansarde cu două etaje sau a subsolului ridicat deasupra solului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.