Primarul general Nicuşor Dan a discutat luni cu adjunctul primarului Parisului pe teme europene Hermano Sanches Ruivo despre mai multe subiecte care vizează administraţia locală, cum ar mobilitatea urbană, proiectele culturale şi gestionarea deşeurilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am avut plăcerea să mă întâlnesc azi cu Hermano Sanches Ruivo, adjunctul primarului Parisului pe teme europene, care a venit într-o vizită la Bucureşti. Discuţia dintre noi, la care a participat şi ambasadoarea Franţei în România, doamna Laurence Auer, a vizat mai multe teme de administraţie locală, printre care mobilitatea urbană, proiectele culturale şi gestionarea deşeurilor. 
 
Am vorbit despre nevoia ca Bucureştiul să aibă un sistem de transport modern şi eficient, menţionând în această direcţie proiectele noastre privind metroul de suprafaţă şi interconectarea transportului dintre Capitală şi judeţul Ilfov, dar şi adoptarea de noi soluţii privind problema parcărilor. 
 
Hermano Sanches Ruivo s-a arătat deschis pentru a împărtăşi din experienţa Parisului în privinţa mobilităţii şi a transportului public, spunând de asemenea că vede un potenţial interesant de colaborare pentru dezvoltarea pistelor de biciclete în Bucureşti. Am convenit de asemenea o colaborare mai dinamică între cele două capitale în domeniul culturii, de pildă în ceea ce priveşte teatrele şi muzeele, inclusiv cu sprijinul Institutului Francez din România. 
 
Parisul rămâne un mare oraş de la care Bucureştiul se poate inspira pentru viitoarea sa dezvoltare, aşa cum s-a inspirat şi în secolul XIX, când Capitala României s-a construit ca oraş modern, european”, a scris Nicuşor Dan, luni pe Facebook. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.