Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, spune că Guvernul reduce banii de investiţii, iar anul acesta Primăria Timişoara ar avea la dispoziţie cu 22 de milioane de lei mai puţin faţă de anul trecut, în condiţiile în care municipiul are nevoie de modernizare cu atât mai mult cu cât se pregăteşte să devină Capitală Culturală Europeană în 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu (PNL), a făcut un apel către Guvern să nu reducă banii de investiţii.

"Nu reduceţi banii de investiţii! Iată cum se prefigurează să stea lucrurile la Primăria Timişoara în 2019, dacă se legiferează ceea ce Ministrul Finanţelor a anunţat: Veniturile constituite din cota de 60% din Impozitul pe Venit plus alocările de echilibrare (acestea sunt preconizate a fi zero pt Timişoara pt. 2019) cresc faţă de 2018 cu 46 milioane lei, de la 366 milioane lei, la 412 milioane lei. Cheltuielile pentru 2019 cresc cu 68 milioane lei, prin delegarea unor plăţi sociale suportate până acum de la bugetul central", a scris Nicolae Robu

Edilul a spus că "Primăria Timişoara va avea la dispoziţie în 2019 pentru investiţii mai puţin decât în 2018 cu 22 milioane lei" şi că aşa ceva este inacceptabil.

"Timişoara are nevoie de modernizare şi dezvoltare, în continuare! Cu atât mai mult cu cât în 2021, Timişoara va fi Capitală a Culturii Europene şi are angajamente uriaşe asumate în acest sens! Dar chiar şi fără acest titlu, normalitatea ar fi ca în 2019, fondurile pentru investiţii să crească faţă de 2018, la nivelul unui oraş ca Timişoara, cu cel puţin 20 milioane lei", a mai scris Nicolae Robu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.