În Timişoara, 55 de persoane care ar fi trebuit să se autoizoleze la domiciliu din cauza coronavirusului, nu au fost găsite în locuinţele lor de către autorităţi. Primarul Nicolae Robu îi numeşte ”iresponsabili” şi lasă să se înţeleagă că amenda în aceste cazuri este prea mică. De asemenea, Robu sugerează că toţi cei aflaţi la izolare sau în carantină ar trebui ştampilaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a anunţat, luni, pe pagina sa de socializare, că 55 de persoane din cele aproximativ 500 verificate la domiciliu, nu au fost de găsit.

”55 de persoane dintre cele circa 500 verificate ieri la domiciliu nu au fost găsite! Inadmisibilă conduită! Îi lăsăm pe aceşti iresponsabili să se joace cu sănătatea noastră?!”, a scris Nicolae Robu.

Primarul spune că amenda pentru nerespectarea autoizolării este 100 - 5.000 de lei, cu reducere de 50 la sută, dacă este plătită în 15 zile.

”Amenda pentru o asemenea faptă extrem de gravă după opinia mea este între 100-5.000, cu reducere la 50% din valoarea minimă, dacă plata se face în 15zille! Vi se pare normal, stimaţi compatrioţi?!”, a mai scris Robu.

Într-o altă postare, tot pe Facebook, Nicolae Robu se întreba dacă în România nu s-ar putea adopra modelul Indiei unde cei izolaţi sau cei în aflaţi în carantină  sunt ştampilaţi pe mână.

”Am aflat că în India cei izolaţi la domiciliu, respectiv cei carantinaţi, au ştampile pe mâini. Dat fiind că unii semeni nu respectă izolarea, respectiv carantina, vă întreb: consideraţi că ar fi bună o asemenea măsură şi în România sau nu?”, a scris Robu pe Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.