Preşedintele Senatului şi liderul PNL Nicolae Ciucă a precizat, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului, că în România, afecţiunile oncologice reprezintă a doua cauză majoră a mortalităţii, iar „Planul Naţional pentru Combaterea Cancerului trebuie urgent implementat la nivelul sistemului de sănătate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În România, afecţiunile oncologice reprezintă a doua cauză majoră a mortalităţii, iar Planul Naţional pentru Combaterea Cancerului - un document la adoptarea căruia colega mea Nicoleta Pauliuc a muncit enorm - trebuie urgent implementat la nivelul sistemului de sănătate. Pacienţii oncologici au nevoie de îngrijire, de acces la cele mai noi şi mai eficiente tratamente, la consiliere psihologică şi sprijin emoţional”, a scris Nicolae Ciucă, duminică pe Facebook.
 
Acesta a adăugat că „este obligatoriu, de asemenea, să ne concentrăm pe prevenţie şi campanii de informare ample la nivelul întregii populaţii”.
 
„Curajul celor care luptă cu această boală îi transformă în eroii noştri, deseori tăcuţi, pe care trebuie să îi asigurăm, la fiecare pas, că nu sunt singuri. Să ne angajăm să fim mai puternici, mai uniţi şi mai hotărâţi în faţa acestei afecţiuni cumplite care schimbă şi distruge vieţi”, a concluzionat Ciucă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.