Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a vizitat, miercuri, primul centru modular pentru copiii cu boli grave de la Institutul Fundeni şi a precizat că în prezent unitatea este la faza obţinerii avizelor necesare. În cadrul acestui complex modular de 60 de paturi vor putea fi făcute investigaţii, tratamente, dar şi recoltare pentru testare COVID.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nelu Tătaru a declarat, miercuri, după o vizită făcută la Institutul Fundeni, că pe viitor doreşte ca să mai fie unităţi similare şi la alte spitale. 

“Sunt la un complex modular de la Institutul Fundeni. Acolo, împreună cu managementul spitalului, facem o evaluare a complexului modular pentru tot ce înseamnă patologie gravă pediatrică. Aici sunt în faza de avizare, după care vom ajunge şi la avizul DSP-ului, sunt mai multe avize de luat. Se va trata tot ce înseamnă spitalizare de zi pediatrică. În viitor, pe proiect POIM, se intenţionează să mai avem încă patru astfel de complexe, de 18 containere pentru tot ce înseamnă patologie sau internare de zi – 60 de paturi sunt în Institutul Fundeni în care să nu mai avem legătură cu tot ce înseamnă spital”, a declarat Nelu Tătaru.

El a explicat că în cadrul acestui complex vor putea fi făcute investigaţii, tratamente şi recoltare pentru COVID-19.

“Ei vor fi în aceste complexe pavilionare pe care le avem aici, modulare, fiecare complex având câte 18 module. Aici putem găsi tot ce înseamnă tratament, tot ce înseamnă investigaţie, tot ce înseamnă recoltare pentru testare COVID precum şi investigaţii tip ecografii. Astfel, ce vedem astăzi că stau prin maşini, copiii cu părinţii, vor veni aici şi îşi vor face tratamentul, transfuziile îşi vor face evaluarea post-transplat, îşi vor face acele investigaţii, inclusiv testare COVID. Aici tot ce putem vedea sunt sponsorizări de la ARPIM, 150 de mii de euro acest complex, urmând şi investiţii care s-au făcut pentru această platformă şi extinderea cu celelalte complexe de câte 18 containere care vor fi finanţate şi ele prin proiecte POIM” a precizat Nelu Tătaru.

El a mai transmis că mai sunt de obţinut avize pentru branşamentul la apă sau la reţeaua electrică până ca acest complex de la Institutul Fundeni să poată funcţiona.

“Mai avem încă o săptămână în care vom obţine acele avize pentru apă, electricitate, apoi să dăm avizul final. După cum aţi văzut pripirea în astfel de avize pot duce ulterior la un tratament sau condiţii care nu sunt suficiente şi legale pentru un pacient. De aceea, m-am gândit astăzi că tocmai pentru a putea evalua stadiul în care ne aflăm şi a putea pregăti şi eventualele lărgiri ale acestor unităţi pentru spitalizarea de zi. Cele 60 de paturi de spitalizare de zi din Institutul Fundeni vor fi relocate aici în acest complexe”, a explicat ministrul Sănătăţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.