Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că încă din vara acestui an a avut discuţii despre o posibilă producere a Remdesivir, medicamentul antiviral folosit în infecţiile cu SARS-CoV-2, însă pentru aceasta este nevoie de o linie tehnologică şi trebuie obţinut patent. Ca România să ajungă să producă acest medicament e nevoie de o lungă perioadă de timp, a declarat ministru, menţionând că din discuţiile cu producătorii de medicamente a reieşit că acest lucru nu se poate întâmpla anul acesta şi anul viitor

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Noi am avut discuţii încă din vară (pentru a obţine licenţă să producem Remdesivir - n.r.). Avem fabrica Antibiotice la care am avut această discuţie, n-are linie tehnologică şi trebuie obţinut acel patent. Dar linia tehnologică încă nu o avem. Ar fi o perioadă destul de lungă să putem produce acest Remdesivir. În acest moment avem achiziţionat şi avem un contract subsecvent. Dacă din iulie până în septembrie am avut donaţii de la Comisia Europeană de aproape 12.000 de doze, în octombrie avem contract pentru 12.000 de doze, tocmai pentru luna octombrie, şi pe care le vom dirija către toate spitalele suport COVID şi spitalele de faza 1 şi faza 3", a afirmat Tătaru, joi, la Timişoara.
 
El a spus că statul sprijină aceste firme să obţină linia tehnologică.
 
"Chiar ieri am avut o discuţie la nivelul Guvernului, cu toţi producătorii de medicamente care au solicitat şi le-am pus la dispoziţie facilităţi pentru a retehnologiza liniile şi pentru a avea anumite beneficii fiscale în condiţiile în care fac acest lucru”, a declarat Tătaru.
 
Ministrul a precizat că anul acesta şi anul viitor România nu va putea produce Remdesivir.
 
”Din ce am discutat cu producătorii de medicamente, anul acesta şi anul viitor nu vom putea produce Remdesivir. Trebuie o linie tehnologică plus o linie specială pentru Remdesivir, plus patentul”, a explicat Tătaru.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.