Autorităţile din judeţul Neamţ au transmis duminică, trei mesaje RO-Alert, la distanţă de câteva ore unul de altul, pentru a semnala prezenţa unor urşi în comuna Alexandru cel Bun, în apropierea Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani. De altfel, animalele îşi fac apariţia zilnic în zona unităţii sanitare, uneori fiind observate şi câte două animale căutând hrană în arealul locuit de oameni. Apariţia lor a ajuns subiect de glume pe internet , iar prefectul judeţului acuză autorităţile locale de lipsă de interes în rezolvarea problemei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Locuitorii comunei Alexandru Cel bun din judeţul Neamţ au primit, săptămâna aceasta, cel puţin zece mesaje RO-Alert prin care erau avertizaţi cu privire la apariţia unor urşi în localitatea, în zona Spitalului Pneumoftiziologie Bisericani.

Duminică, trei astfel de mesaje au fost transmise celor aflaţi în zona comunei Alexandru cel Bun: unul duminică dimineaţă, în jurul orei 4:30, care anunţa prezenţa a doi urşi în apropierea unităţii sanitare, altul duminică seară, în jurul orei 20:00 şi al treilea o oră mai târziu.

Sâmbătă seară, mesajul care anunţa că ursul a intrat în localitate a fost transmis la ora 22.

În noaptea vineri spre sâmbătă ursul a fost văzut la ora 0:11, după ce vineri la ora 20 se afla în apropierea spitalului. Joi, seria mesajelor care anunţau apariţia ursului a început după miezul nopţii, la ora 0:39, a continuat dimineaţă, la ora 7:44 şi s-a încheiat seara, la ora 19:39. La Spitalul Bisericani, săptămâna aceasta, ursul a mai fost văzut în noaptea de luni spre marţi, la ora 1:15 şi luni seară, la ora 19:35. Devenită obişnuinţă, apariţia urşilor în comuna Alexandru cel Bun, în apropierea spitalului, a devenit subiect de glume pe internet. ”În fiecare seară, de peste o săptămână, avem Ro alert «Urs la Spitalul Bisericani» în Alex cel Bun. Pt. că alarma e la ora 20.00 +/- , când se serveşte masa la spital - bănuiesc, ar fi o soluţie sa-i facă internare şi să-l treacă la porţie, să nu se mai sperie locuitorii cu alarme zilnic, până nu ajungem ca în zicala cu «uite lupul» .Faţă de «rezolvarea» situaţiei de autorităţi e o soluţie, nu?”, a scris un internaut.

Duminică seară, prefectul judeţului Neamţ, Adrian Vasile, a reacţionat, criticând autorităţile locale pe care le acuză că nu sunt interesate de rezolvarea problemei. „De câţi urşi credeţi că este nevoie pentru a trezi un primar la realitate? Se pare că doi nu sunt suficienţi pentru că aici, în Alexandru cel Bun, la doar câţiva kilometri de Piatra Neamţ, urşii au început să-şi facă de cap iar primarul şi viceprimarul, de fiecare dată când sunt apeluri, nu sunt de găsit. Deşi există un cadru legal pe care ar trebui să-l respecte, aceştia nu o fac şi apar de fiecare dată când sunt solicitaţi pentru a conduce acea echipă de intervenţie. Cu un minim de interes, dacă ar fi sunat la reprezentanţii Gărzii Forestiere, ar fi aflat că există posibilitatea de a reloca acest urs la Bacău, într-un fond cinegetic de acolo”, a transmis, duminică seară, pe Facebook, prefectul de Neamţ.

Acesta anunţă că, luni dimineaţă Prefectura va trimite Corpul de Control al prefectului „pentru a verifica dacă au fost îndeplinite toate sarcinile din punct de vedere legal pe care le au reprezentanţii acestei unităţi amdinistrativ-teritoriale”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.