Trei chinezi care au intrat în ţară în 12 februarie şi care ar fi trebuit să fie izolaţi la domicilu au fost văzuţi în timp ce se aflau la muncă, într-o societate comercială din judeţul Neamţ. Cei trei sunt cercetaţi penal pentru ”zădărnicirea combaterii bolilor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În seara zilei de 24 februarie a.c.,  înainte de desfăşurarea şedinţei Consiliului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, conducerea  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ a fost sesizată de către Instituţia Prefectului, cu privire la faptul că trei persoane din Republica Chineză, care deşi se aflau în izolare voluntară la domiciliu, au fost observaţi, în cursul aceleaşi zile, în timp ce desfăşurau activităţi la o societate comercială de pe raza oraşului Roznov”, a transmis, marţ, ISU Neamţ.

Sursa citată a precizat că, în urma verificărilor efectuate în colaborare cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ, a reieşit că cele trei persoane, cu vârste cuprinse între 25 şi 32 de ani, se aflau sub monitorizarea acestora.

”Totodată, precizăm faptul că, la data de 12 februarie a.c., cei în cauză ar fi pătruns pe teritoriul României, prin punctul de trecere al frontierei Aeroport Henry Coandă, punctul de plecare fiind China – Shanghai”, a mai precizat ISU Neamţ.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de ”zădărnicirea combaterii bolilor”, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 352 din Codul penal, cercetările fiind efectuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile care se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.