Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a declarat, întrebat duminică despre promisiunea sa din campania electorală potrivit căreia salariul mediu net al bucureştenilor va creşte la 1.400 de euro, în anul 2024, că rămâne de văzut atunci cât va fi majorarea. El a adăugat că trebuie să luăm în calcul faptul că de doi ani România a trecut prin tot soiul de crize, pandemia şi criza energetică, atât înainte cât şi după ce a început războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu am explicat acolo ce s-a întâmpla în oraşe cu o administraţie locală de dreapta faţă de un oraş care a avut administraţie locală de stângă. O să vedem în 2024 cât o să fie. Trebuie să fim conştienţă că, în ultimii doi ani, am trecut prin criza de coronavirus, criza energetică dinaintea războiului din Ucraina şi criza energetică după începerea războiului din Ucraina”, a afirmat Nicuşor Dan, întrebat duminică la postul B1 TV, despre dacă va fi respectată această promisiune din campania electorală.

Pe 13 septembrie 2020, Nicuşor Dan promitea, în campania electorală, în calitate de candidat susţinut de către PNL şi USR-PLUS la acea vreme, o creştere a salariului mediu net al bucureştenilor de la 867 de euro valoare netă în 2020 la 1.400 de euro în 2024, reprezentând o creştere de 61%.

Actualul edil general a susţinut atunci că doar trei judeţe raportează un salariu mediu net mai mic decât cel înregistrat la nivelul Capitalei şi a propus soluţii pentru creşterea veniturilor bucureştenilor.

El a explicat că se poate ajunge la o creştere a veniturilor prin implementarea unor mari lucrări de infrastructură care vor aduce bani în economie, prin „achiziţii predictibile care să stimuleze economia locală” , prin reducerea traficului rutier şi digitalizare care înseamnă eficienţă şi reducerea unor termene pentru mediul de afaceri, prin stimularea incubatoarelor de afaceri, stimularea turismului, dar şi prin creşterea încrederii pe care mediul financiar trebuie să o aibă în administraţia locală.

„Pe scurt, aceasta este promisiunea: 2020-2024, 1400 de euro salariu mediu net în Bucureşti” a conchis Nicuşor Dan.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.