Doi bărbaţi din judeţul Sibiu au fost reţinuţi de către poliţişti după ce au mers la braconat, în judeţul Mureş, folosind o suliţă şi câini de vânătoare. Cei doi au fost prinşi de către poliţiştii care au primit o sesizare din partea paznicului unui fond de vânătoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ancheta poliţiştilor a demarat vineri seară, după ce, la ora 23:30, au fost sesizaţi de către paznicul unui fond de vânătoare din localitatea Hărţău, cu privire la faptul că, în extravilanul localităţii Berghia, a fost observat un autovehicul şi au fost văzuţi doi câini de vânătoare.
La locul indicat au intervenit poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Mureş, alături de un echipaj din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale. Aceştia au identificat o autoutilitară de culoare albă, cu care se deplasaseră pe fondul de vânătoare doi bărbaţi, de 41 şi 38 de ani. Aceştia aveau asupra lor o suliţă de vânătoare şi erau însoţiţi de şase câini.
„Din verificările poliţiştilor a reieşit că cei în cauză ar fi braconat, prin mijloace neautorizate, un exemplar din specia viezure, fără a poseda permis de vânătoare şi fără a fi înscrişi în autorizaţiile de vânătoare specifice, conform prevederilor legale în domeniu. La data de 8 iulie a.c., cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureş”, transmite Poliţia judeţeană.
Poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, autoutilitara identificată pe fondul de vânătoare, precum şi cei şase câini.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.