Municipiul Ploieşti a rămas din nou, joi dimineaţă, fără căldura furnizată în sistem centralizat. Firma Consiliului Local Ploieşti care de câteva săptămâni asigură serviciul de termoficare în oraş anunţă că timp de opt ore cei peste 130.000 de abonaţi racordaţi la sistem nu vor avea agent termic. Primarul respinge afirmaţiile celor care susţin că sincopele în furnizarea agentului termic ar fi cauzate de faptul că nu există gaz pentru producerea acestuia şi susţine că singura instalaţie care produce agent termic pentru Ploieşti este cazanul cu apă fierbinte 2, fiindcă pentru celelalte instalaţii ale CET Brazi Consiliul Judeţean Prahova nu a obţinut autorizaţiile ISCIR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Azi, 8 decembrie 2022, la ora 7:05 s-a oprit în prevenire de avarie CAF 2 (cazanul cu apă fierbinte – n.r.) din CET Brazi, pentru eliminare neetanşeităţi. Timp estimat pentru remediere opt ore”, informează societatea Termo Ploieşti SRL, firma Consiliului Local Ploieşti care de câteva săptămâni a preluat serviciul de termoficare. 
 
Peste 130.000 de apartamente, dar şi instituţii publice sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare. 
 
Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a declarat, pentru News.ro, că agentul termic pentru municipiul Ploieşti este produs doar în cazanul cu apă fierbinte 2 din cadrul CET Brazi, pentru că, după ce a fost de acord să predea autorităţilor locale instalaţiile din CET Brazi, Consiliul Judeţean Prahova nu a obţinut autorizaţie din partea ISCIR pentru restul instalaţiilor din CET. 
 
”Este singurul cazan pe care ni l-a dat judeţul (Consiliul Judeţean Prahova,– n.r.) şi ne-a mai dat o turbină de 23 de megawaţi, ceea ce nu face nici pe departe faţă. La acest moment există patru conducte sparte pe care trebuie să le înlocuim. Ploieştiul se încălzeşte doar cu CAF 2, pentru că Ploieştiul a preluat doar CAF 2, pe care l-a preluat mai departe Termo Ploieşti SRL. În rest, nimic nu i s-a dat, toate-s la judeţ, se uită la ele”, a declarat pentru News.ro Andrei Volosevici. 
 
Primarul a respins afirmaţiile celor care susţin că sincopele în furnizarea agentului termic ar fi cauzate de faptul că nu există gaz pentru producerea acestuia.
 
”Se împrăştie informaţie că apar avarii pentru c a fost gaz decât până pe 7. E o minciună. Avem gaz până pe 14 (decembrie – n.r.) şi în continuare vom avea”, mai spune edilul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.