Municipiul Drobeta Turnu Severin va intra in carantina, începând de luni seară, pentru două săptămâni, în urma creşterii ratei de infectare cu COVID-19. Cursurile şcolare se vor desfăşura exclusiv online, restaurantele se închid, fiind permisă doar livrarea la pachet, iar organizarea de nunţi, botezuri, mese festive va fi interzisă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Decizia de carantinare a fost adoptată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Mehedinţi  şi cu avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi este valabilă pentru municipiul Drobeta Turnu Severin, cu localităţile aparţinătoare oraşul Drobeta Turnu Severin, Schela Cladovei, Dudaşu Schelei şi Gura Văii
„Decizia carantinării municipiului s-a luat având în vedere situaţia epidemiologică de la nivelul unităţii administrativ teritoriale Drobeta Turnu Severin, unde incidenţa  cazurilor de îmbolnăvire cu  SARS-CoV-2 este de 9,94 la 1000 de locuitori, iar riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, cu un trend de creştere a numărului de îmbolnăviri foarte rapid”, a transmis Prefectura Mehedinţi.
Pe perioada carantinei, cursurile şcolare se vor desfăşura doar în sistem online, în cazul preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi postliceal, inclusiv a celor cu cerinţe educaţionale speciale, în unităţile de învăţământ preuniversitar de la nivelul zonei carantinate, cu excepţia activităţilor de terapie pentru preşcolarii/elevii cu cerinţe educaţionale speciale. Tot în sistem online este permisă participarea tuturor studenţilor/cursanţilor din instituţiile de învăţământ superior la activităţi didactice.
Pe toată durata carantinei restaurantele şi cafenelele, inclusiv terasele, vor comercializa produselor doar la pachet.
De asemenea, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, excepţie făcând agenţiile cu sistem loto (bilete jucate în sistem automatizat) şi loz.
Este interzisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise şi/sau deschise.
Magazinele vor funcţiona până la ora 18,00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop.
În plus, s-a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise.
Potrivit primarului municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, măsura carantinării intră în vigoare luni seară, la ora 20:00.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.