Elevul David Andrei Vlad, multiplu medaliat la Olimpiadele Internaţionale de Biologie şi Ştiinţele Pământului, a devenit, joi, cel mai tânăr cetăţean de onoare al municipiului Buzău, distincţia fiindu-i acordată la finele şedinţei ordinare din luna septembrie a Consiliului Local Buzău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Titlul şi placheta de cetăţean de onoare i-au fost înmânate de primarul Constantin Toma ”în semn de aleasă recunoştinţă pentru performanţele obţinute care au adus faimă pentru Buzău”.

”S-a petrecut astăzi, în Consiliul Local al Municipiului Buzău, un moment unic! Un elev de 17 ani, clasa a-XII-a la Colegiul Naţional B. P. Hasdeu, devine cel mai tânăr cetăţean de onoare din istoria oraşului nostru! David-Andrei Vlad este numele acestui tânăr destoinic, cu rezultate excepţionale, fiind multiplu medaliat cu aur, argint şi bronz, la Olimpiadele Internaţionale de Biologie şi Ştiinţele Pământului, dar şi un om cu calităţi umane de excepţie! Este un exemplu pentru generaţia sa şi o mândrie a Buzăului! Felicitări Andrei şi toate mulţumirile şi stima părinţilor şi bunicilor, dar şi minunaţilor tăi profesori, atât de la Şcoala Gimnazială Nr. 11, unde ai fost şef de promoţie, cât şi de la Colegiul Naţional B. P. Hasdeu”, a scris primarul Constantin Toma pe pagina sa de Facebook.

David Andrei Vlad a mulţumit pentru titlul acordat  şi pentru faptul că efortul şi rezultatele sale său nu au trecut neobservate.

”Acest titlu reprezintă o mare onoare pentru mine şi sunt fericit că efortul pe care l-am depus nu a trecut neobservat. E un privilegiu pentru mine să mă alătur marilor personalităţi care deţin acest titlu şi să fie cel mai tânăr cetăţean de onoare al municipiului Buzău”, a transmis tânărul.

Acesta a adpugat că  este de datoriaq sa să fie un model atât pentru cei din generaţia sa, cât şi pentru cei din generaţiile următoare.

”Vă asigur că, indiferent unde mă va purta viaţa, voi face tot ce îmi stă în putinţă să duc cu mândrie numele oraşului meu şi al României. Mi-as dori ca peste ani, când voi avea mai multă experienţă de viaţă şi pregătire academică, să mă întorc şi să dau înapoi oraşului cel puţin o parte din cât mi-a oferit el mie”, a mai afirmat în plenul consiliului local elevul David Andrei Vlad.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.