Aproximativ 300 de persoane au participat, duminică seara, la Timişoara, la marşul suporterilor care au parcurs traseul Revoluţiei, din Piaţa Maria, până la Cimitirul Eroilor. În timpul manifestării, au fost ţinute momente de reculegere, au fost depuse coroane de flori şi au răsunat lozinci din timpul Revoluţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tradiţionalul marş al suporterilor pentru comemorarea Revoluţiei de la Timişoara a avut loc duminică seara, la 29 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989.

Suporterii echipelor de fotbal din Timişoara au organizat Marşul Eroilor, un omagiu adus celor care s-au jertfit pentru libertate, sub sloganul "Cine uită e complice".

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Aproximativ 300 de tineri timişoreni au pornit pe străzile oraşului strigând mesaje precum "Eroii nu mor niciodată", "Cinste lor, cinste lor, eroilor" şi "Libertate" şi făcând semnul victoriei.

Lozincile din timpul Revoluţiei, precum "Libertate", "Timişoara", "Păcat, păcat de sângele vărsat" sau "Azi în Timişoara, mâine-n toată ţara", s-au auzit din nou în oraşul unde a izbucnit Revoluţia.

Prima oprire a tinerilor a fost, ca întotdeauna, la Catedrala Mitropolitană, apoi tinerii şi-au continuat drumul până în faţa Operei unde a fost recitată o poezie în memoria celor ucişi de gloanţe în Decembrie 1989, dar tot acolo a fost spusă şi rugăciunea "Tatăl Nostru”.

Suporterii au mers apoi spre Cimitirul Eroilor, unde au fost ţinute momente de reculegere şi au fost depuse coroane de flori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.