Mitropolitul Clujului, Înalt Prea Sfinţitul Andrei Andreicuţ, a declarat miercuri, în cadrul unei întâlniri cu presa, în contextul atacurilor teroriste recente, că Biserica ar dori ”să fie mai fermă şi mai limpede comunitatea internaţională atunci când condamnă aceste atentate” şi ”chiar să intervină să le oprească”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu putem renunţa la participarea la slujbe, însă ceea ce am dori noi, referitor la aceste atentate, pe care le comit cei din ISIS sau alţi vrăjmaşi ai civilizaţiei noastre creştine, noi am dori să fie mai fermă şi mai limpede comunitatea internaţională atunci când condamnă aceste atentate, dar chiar să intervină să le oprească. Nu se pomenesc întotdeauna aceste atentate, acum au fost mari cele din Egipt, dar şi în Siria, Irak, în Africa Centrală şi de Sud se comit atentate împotriva creştinilor. E clar, creştinismul a promovat civilizaţia, mulţi arabi din aceste ţări unde este război vor să ajungă în Europa, dar civilizaţia Germaniei şi Franţei se datorează creştinismului şi ar trebui cumva lămuriţi că aceste ţări europene îşi datorează creştinismului nivelul de civilizaţie în care se găsesc”, a afirmat IPS Andrei Andreicuţ, miercuri, la Cluj, după ce a fost întrebat de jurnalişti dacă a primit semnale din partea enoriaşilor că ar fi speriaţi de recentele atacuri teroriste din Egipt.

Mitropolitul Clujului a mai spus că, în opinia sa, o parte importantă a problemei ţine de fatul că arabii nu înţeleg creştinismul.

”Ar trebui să aibă loc şi un dialog, să li se explice efectiv ce este creştinismul şi civilizaţia la care ei aspiră. Ei vin cu o mentalitate, islam, ascultare, acolo nu se comentează. Ei sunt exclusivişti, cine vrea să-şi părăsească religia islamică şi trece la creştinism este omorât. Trebuie schimbată această mentalitate”, a declarat IPS Andrei Andreicuţ

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.