Mitingul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, din Piaţa Victoriei, la care au participat aproximativ 700 de persoane, s-a încheiat după două ore în care s-au rostit discursuri împotriva ”trădătorilor şi jefuitorilor de ţară”, a fost reclamată ”interzicerea” limbii latine în şcoală şi s-au lansat îndemnuri la mai mult patriotism.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Revendicările anunţate ale mitingului constau într-o serie de beneficii pentru pensionarii şi salariaţii militari şi civili de la stat, dar şi pentru revoluţionari, ce le-ar fi fost luate în mod injust sau promise şi neacordate. De pe lista de revendicări n-a lipsit redresarea unor companii de stat.

”Nu vă uitaţi că suntem puţini. Până vineri, Guvernul trebuie să răspundă acestor revendicari. Altfel, pe 1 mai va fi ultima mare adunare a pensionarilor care va răsturna acest guvern”, a spus liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Mircea Dogaru.

Rând pe rând, pe scena amplasată în piaţă au vorbit diverşi participanţi la miting, în principal persoane între 60 şi 70 de ani, veniţi îmbrăcaţi îngrijit, în haine de piele, pantaloni cu dungă şi cu pantofii lustruiţi,

”Am creat şapte milioane de apartamente. Ruşine românilor adevăraţi care stau azi acasă! Resursele naţionale trebuie să rămână ale ţării. Solidaritate! Toţi pentru unul, unul pentru toţi! Partidul comunist român trebuie reorganizat de urgenţă!”, a spus unul dintre vorbitori.

O doamnă a deplâns faptul că ”nu mai sunt bani pentru maşini româneşti, ci doar pentru autoturisme Mercedes din Germania”.

Scriitorul Laurian Stănchescu a reclamat la rândul său că ”limba latină a fost interzisă ca să nu avem acces la istoria nostră”. ”Au interzis şi limba română şi istoria în şcoli”, a continuat el.

O altă doamnă, care s-a recomandat drept reprezentantă a artiştilor profesionişti, a susţinut că a cotizat 56 de ani, deşi nu păre că are mai mult de 65 de ani.

”Am dormit în frig, am cântat în frig, am avut câte cinci spectacole pe zi, cinci zile pe săptămână. Alergam în turnee câte o săptămâna şi căutam o baie comunală. Doresc să fim mai patrioţi. Fiţi mai patrioţi!”, a spus femeia.

Un bărbat mai tânăr, pe la 50 de ani, a spus că este soldat în ”Dacia Mare” care a luptat în divizia ”Pacifişti”.

"Vom ajunge nişte cârpe cu care se vor şterge la fund! Ţara nu este a noastră, ci a copiilor noştri!”, a declamat el.

La începutul protestului, Mircea Dogaru a rostit un discurs împotriva Guvernului, a liderilor europeni de la Bruxellea şi a mafiei de orice fel.

”Să ştie Putin, să ştie Merkel, să ştie Nuland şi Biden că aici este România”, a spus Dogaru, mulţimea scandând ”Libertate! Libertate!”.

De asemenea, participanţii la miting au scandat: ”Trădătorii şi jefuitorii de ţară”, ”Hoţi” şi ”La puşcărie”, după discursurile intercalate de interpretările fanfarei aduse în piaţă: ”Marş Funebru” pentru Guvern, ”Deşteaptă-te române” şi ”La Marseillaise”.

Iniţiatorii protestului cer aplicarea aplicarea imediată a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, arătând că aceasta a fost oprită prin OUG 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, încetarea discriminării creatorilor militari şi a tuturor rezerviştilor cărora li s-au retras indemnizaţia de creaţie şi biletele la staţiunile de odihnă şi tratament şi renunţarea la tentativa de a strecura în mod fraudulos pensia suplimentară stabilită prin Decretul nr. 141/1967, în baza de calcul a pensiei militare de stat.

Pentru eroii Revoluţiei, civili şi militari, ei cer abrogarea ”insultatoarei OUG nr. 95/2014, falsificatoare de Istorie”, prin care Guvernul a stabilit acordarea indemnizaţiilor numai celor ”cu rol determinant” la Revoluţia din decembrie 1989.

Pentru pensionarii civili se doreşte iniţierea unei noi legi a pensiilor, ”pornind de la Legea nr. 19/2000, fraudulos abrogată, cu respectarea procentului de 45% din salariul mediu brut la calculul punctului de pensie, respectarea Deciziei ICCJ nr. 19 în Dosarul nr. 18/17 oct. 2011, privind recalcularea pensiilor civile, şi departajarea clară, din punct de vedere juridic, a pensiilor de ajutoarele sociale, indemnizaţii şi rente”.

De asemenea iniţiatorii protestului susţin acordarea prin hotarare de Guvern, de Paşti, a celei de-a 13-a pensii, promisă pentru Crăciunul 2015, pensionarilor săraci.

Protestatarii au revendicări şi pentru salaraţii statului, civili si militari: aprobarea în urgenţă a proiectului Legii unitare de salarizare, acordarea, tot de Paşti, a salariului minim pe economie, de 1.250 lei, sistarea acţiunilor de preluare frauduloasă a spitalelor CFR,
sistarea imediată a disponibilizarilor şi întreprinderea măsurilor de salvare a SIDEX Galati, Şantierului Naval Galaţi, Complexului Energetic Oltenia, Ford-Craiova si CUG Iasi (S.C. Fortus S.A.), acceptarea proiectului CNSC de reluare a activităţii de către Fabrica de Apă Grea de la Drobeta-Turnu Severin.

”Dacă Guvernul nu îşi asumă îndeplinirea acestor solicitări, conform unui grafic, asupra căruia ne vom pune de acord, începand cu 6 martie a.c. vom susţine, până la Victorie, un singur lucru – DEMISIA! Şi vom apela şi la preşedintele Klaus Werner Iohannis, rugându-l să dea, de data aceasta în interes naţional, “Ordinul de lupta””, se arată în mesajul de pe site-ul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.